Deel dit artikel
-

PayPal lanceert API voor betalingsplatform

PayPal opent een wereldwijd betalingsplatform voor externe ontwikkelaars. De nieuwe set API’s, ‘Adaptive Payments’ genoemd, maakt het mogelijk dat een enkele betaling gedistribueerd kan worden naar meerdere partijen. Ook is er in de API ondersteuning opgenomen voor microbetalingen.

Veel laat PayPal er nog niet over los. Maar TechCrunch heeft een document in handen gekregen waarin de mogelijkheden wat uitgebreider worden omschreven.

Uit dit document blijkt dat de API van PayPal ‘Chained Payments’ mogelijk maakt. Ontwikkelaars kunnen hiermee een applicatie maken waarmee een koper een betaling naar een ontvanger stuurt, die een deel van de betaling houdt en het andere deel aan een tweede ontvanger stuurt.

Een reissite kan de hoofdontvanger zijn van het geld, en de betaling distribueren onder een hotel, luchtvaartmaatschappij of autoverhuurbedrijf, wanneer al deze diensten centraal aan de consument worden aangeboden. Paypal zou in dat geval het geld van het account van de betaler halen en de betaling verdelen onder de verschillende ontvangende partijen. De consument heeft het idee dat hij slechts bij een centrale partij betaalt.

Het zou ook mogelijk zijn om vanuit de betaler een enkele betaling naar meerdere ontvangers te sturen, de zogenoemde ‘Parallel Payments’. Zo kan een consument verschillende producten van verschillende aanbieders in een winkelwagentje plaatsen en deze tegelijkertijd afrekenen.

De API van PayPal, Adaptive Payments, heeft wel wat weg van de ‘Flexible Payments Service‘ van Amazon. Zo is het bij beide mogelijk geld van de betaler te distribueren onder meerdere ontvangers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond