Deel dit artikel
-

1 miljoen groeigeld voor gedenksite

Tributes.com, een Amerikaanse site waar overledenen worden herdacht, ontvangt 1,2 miljoen dollar aan groeikapitaal. Familieberichten krijgen steeds meer aandacht van uitgevers.

De site Tributes, waar ook mediabedrijf Dow Jones een belang in heeft, verwierf sinds de lancering in februari 2008 5,4 miljoen dollar aan externe financiering.

Het nieuwe geld wordt gebruikt om de site te verbeteren en meer gebruikers te krijgen.

De online dienst beoogt overlijdens- en herdenkingsberichten zo breed mogelijk beschikbaar te maken via het web. De archieven van de site gaan terug tot het begin van de twintigste eeuw en bevat 86 miljoen namen, verworven uit krantenarchieven.

Vorige maand verwerkte Tributes 300.000 unieke bezoekers. Daarnaast zijn de herdenkingsberichten te vinden op lokale websites van tv-zender CBS en verscheidene krantensites.

In Nederland is het van de kranten enkel De Telegraaf dat zich actief een positie probeert te verwerven met familieberichten, waaronder herdenkingsberichten voor overledenen. De NCRV zendt op tv het programma Familieberichten uit, tekenend voor de belangstelling voor het thema.

Internationaal hebben kranten in de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s omzet verloren aan externe bedrijven die zaken als rubrieks-, contact- en occasionadvertenties van hen overnamen. In Nederland is Marktplaats.nl daar het bekendste voorbeeld van. Tributes.com signaleert in een blogbericht dat er in de VS aan de lopende band kranten worden opgedoekt.

Herdenkingsberichten behoren tot de laatste onaangeroerde categorie met digitale exploitatie, al dan niet door kranten.

Foto: Tata aka T (cc)

Deel dit bericht

7 Reacties

Bart

Ik mis een partij in dit berichtje: Wegener is ook al enkele jaren zeer actief op de markt van de familieberichten met hun succesvolle site http://www.mensenlinq.nl

Een uitvaartondernemer

Mensenlinq.nl is wellicht succesvol maar bijna frauduleus. Plaats je als familie een overlijdensadvertentie, dan krijg je nog een rekening van Eur 17.50 voor automatische doorplaatsing op internet. WIl je dat niet, dan zal doorplaatsing niet geschieden maar die rekening krijg je nog steeds. Als je daar expliciet tegen in geweer komt, zullen ze de rekening crediteren. Maar doe je dat niet en ben je niet assertief, dan krijg je dus via koppelverkoop de rekening voor mensenlinq door je strot geduwd bij plaatsing van een familieberichht in een van de regionale bladen. Zo kan je niet anders dan succesvol zijn. Overigens komen er steeds meer uitvaartondernemers in actie tegen deze koppelverkoop.

Patrick

En ik mis nog een partij: http://www.herinneringsplaats.nl, een initatief van nederlandse uitvaartondernemers in samenwerking met Memory-of.com uit US.

Peter

Volgens mij bedoelt Erwin echt sites voor familieberichten dus naast overlijden ook geboorte en trouw. Beperken we ons tot condoleance- en gedenksites, dan is Condoleance.nl natuurlijk veruit de grootste. Veel groter dan de combi Telegraaf/Respectance. Zowel qua aantal registers als reacties in registers en aantal bezoekers.

Ward Volmer

Sorry hoor, Maar kunnen jullie niet gewoon inhoudelijk reageren of een serieuze mening geven op het bovenstaande nieuws item ipv steeds reclame te maken voor je eigen websitejes. 

Daniel

Jij kennelijk ook niet?

Sander

Ward, zou goed zijn als journalisten hun huiswerk beter doen 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond