Deel dit artikel
-

Nieuwsaggregator laat lezers betalen voor nieuws

Breaking News Online (BNO), een nieuwsaggregator van de Nederlandse Michael van Poppel lanceert als vele andere mediaorganisaties een iPhone-applicatie. Het grote verschil is dat BNO voor de push-applicatie een maandelijks bedrag gaat vragen.

Niet alle headlines worden naar de iPhone-gebruikers verstuurd, BNO maakt een selectie. In augustus moet de applicatie in de App Store te krijgen zijn. Op termijn komen er ook andere apps beschikbaar voor andere platforms, als bijvoorbeeld de Blackberry.

De app van BNO zal bijna 2 dollar kosten om te installeren. Vervolgens komt er maandelijks nog eens 99 cent bij.

Opvallend, want BNO is voornamelijk een nieuwsaggregator, die het nieuws van andere bronnen verzameld. Mocht de organisatie hier geld mee verdienen, dan is het waarschijnlijk dat de uitgevers van de originele content hier bezwaren tegen zullen hebben.

Op Twitter heeft het bedrijf meer dan 800.000 volgers. In veel gevallen brengen zij het nieuws voor de grote blogs en de traditionele media het hebben opgepakt. Daarnaast brengt BNO het nieuws ook via RSS, e-mail en FriendFeed.

Vlak na de start van BNO in 2007 wist de 19-jarige Poppel een video te bemachtigen van een verklaring van Osama Bin Laden. Hij verkocht deze vervolgens door aan Reuters.

Deel dit bericht

1 Reactie

wouter

Gaat BNO met gehele nieuwsartikelen aan de slag (copy/paste)? Of zijn het alleen de intro stukjes uit de RSS feeds? In dat laatste geval heb ik er geen moeite mee maar als er complete artikelen worden gepubliceerd in de iPhone applicatie lijkt me dat niet kunnen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond