Deel dit artikel
-

Twitter overweegt overname CoTweet

Twitter aast op CoTweet, een zakelijke toepassing, waarmee meerdere Twitter-accounts beheerd kunnen worden. De dienst zou eventuele commerciële accounts kunnen ondersteunen.

TechCrunch publiceerde enkele vertrouwelijke documenten, waaronder een document waarin financiële prognoses worden gegeven tot 2013. Inmiddels geeft de techsite meer informatie vrij over de interne strategie van de micro bloggingsdienst.

De documenten, verlagen van vergaderingen, zijn inmiddels weer achterhaald, toch schetst het een interessant beeld van informatie die Twitter liever binnenskamers had gehouden.

In besprekingen kwam de behoefte naar voren om kleinere bedrijven over te nemen. Dit terwijl Google en Microsoft op een afstand worden gehouden. CoTweet, zo blijkt, wordt serieus overwogen om over te nemen.

Een van de onderwerpen op de agenda was Twitpic en of deze dienst wel of niet overgenomen zou moeten worden. Dit is uiteindelijk niet gebeurd. Wel werd de goedkeuring uitgesproken voor Twitgoo en ook Tweetie, een Twitter-client, kan rekenen op een flinke schouderklop van Twitter.

Uit de documenten komt verder naar voren dat Facebook, in de ogen van Twitter, een grote bedreiging vormt. Er bestaat, zo tonen de notulen, de angst dat Facebook real time search adopteert en statusberichten publiek maakt, de sms-diensten meer benadrukt en hiermee de functionaliteit van Twitter overneemt. Toevallig allemaal zaken waar Facebook de laatste tijd ook op in zet.

Een van de andere doelen van Twitter is om de eerste webdienst te worden met 1 miljard gebruikers. Het bedreigende Facebook, zo werd laatst bekend, heeft daarvan al een kwart binnen.

Twitter benadrukt in de besprekingen meerdere malen geen zoekbedrijf te zijn. Hoewel real time search wel als een prioriteit naar voren komt. Toch lijkt het bedrijf nog niet te weten op welke manier ze dit in moeten zetten.

Tegelijkertijd zijn de ogen gericht op Google: "They would kick our ass at finding the good tweet." Maar Twitter beseft tegelijkertijd dat de zoekmachinegigant ze van dienst kan zijn door te helpen met indexeren. Aan de andere kant vraagt Twitter zich af of zij Google zouden kunnen aandoen, ‘wat Google anderen heeft aangedaan’.

De veel besproken dienst heeft goed rondgekeken naar investeerders om een ‘transactie’ te managen. TechCrunch meent aan dat hiermee of een beursintroductie, of een acquisitie wordt bedoeld.

Na afgebroken gesprekken met Facebook en Google, lijkt Twitter voornamelijk gericht op een toekomstige  beursintroductie. Een acquisitie zou alleen aanvaardbaar zijn wanneer ‘het huidige leidinggevende team de controle blijft behouden’.

Gesprekken met Microsoft over een advertentiepartnership liepen op niks uit. Verschillende werknemers van Twitter vonden het geen goed idee om een samenwerking met deze partij aan te gaan. Het zou wellicht het imago van Twitter aan kunnen tasten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Remi van Beekum

Slim van ze. Als er geld in twitter zit zou ik inderdaad gaan kijken bij de zakelijke accounts. En cotweet is gericht op communicatieafdelingen en customer service enzo. Het maakt het mogelijk om met een groep mensen 1 account te beheren en onderling vragen toe te kennen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond