Deel dit artikel
-

Microsoft slijt ‘online kantoor’ via BT

Microsoft trekt 400 miljoen dollar extra uit om klanten te werven voor zijn zakelijke online kantoordiensten. Op de Europese markt, en daarbuiten, sluit het een samenwerking met telecombedrijf BT.

BT wordt de eerste telecomaanbieder die wederverkoper wordt van Microsofts online kantoordiensten. Het betreffende pakket heet Business Productivity Online Suite en is ook in Nederland te gebruiken, vanaf een kleine 13 euro per maand.

Bedrijven kunnen hierbij online gebruik maken van Exchange, Sharepoint, Office Communications en Office Live Meeting. Hiermee kunnen collega’s, los van plaats, met elkaar vergaderen en aan documenten werken.

BT zorgt in Engeland behalve voor de telefoniediensten ook voor de IT-integratie. Immers, het telecombedrijf profileert zich steeds meer als leverancier van IP-diensten in plaats van verkoper van telefonie en internettoegang. In andere landen gaat de IT-tak van BT de Microsoft-diensten ook aanbieden, onder meer in Nederland. 

De Microsoft-diensten draaien op zowel Windows als Mac, ook op de browsers van Mozilla en Apple en tevens op mobieltjes van Nokia en Apple. Abonnementen gelden voor een jaar en worden automatisch verlengd.

Naast BT zijn ook CSC en Atos Origin wederverkoper van de gehoste kantoordiensten van Microsoft.

Vorige week woensdag, tijdens een partnerconferentie, maakte Microsoft bekend dat het zijn uitgaven bij partners vergroot van 2,9 miljard naar 3,3 miljard dollar. Het wil zo agressiever marktaandeel naar zich toe trekken.

Microsoft komt ook in dit segment Google tegen, dat zijn Apps for Business online uitvent. Dat kost 50 dollar per personeelslid per jaar. Die dienst staat collega’s ook toe om online met elkaar samen te werken.

Google werft zijn nieuwe klanten niet enkel onder bedrijven, maar ook bij hogescholen en universiteiten. Het bedrijf biedt zijn diensten aan onder het mom dan ‘uitbesteding van beheer en onderhoud van IT-diensten’. Dat zou de opleidingsinstellingen geld besparen. Inmiddels maken 4 miljoen studenten op deze wijze van Google-diensten. Volgens Business Insider zou het bedrijf per kwartaal 70 instellingen nieuw aansluiten, op onder meer Gmail en Google Docs.

Foto: officenow (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond