Deel dit artikel
-

Street View brengt historische plekken in kaart

Google wil de minder makkelijk bereikbare plekken in Nederland, en dan vooral bijzondere historische locaties en toeristische trekpleisters, in kaart brengen. Een fiets, en niet de bekende Google camera-auto, moet hierbij het grote werk verrichten.

De gewone auto’s van Google, uitgerust met Street View-camera’s, worden niet altijd toegelaten tot deze locaties. Daarom rijdt de Trike, een zware driewieler fiets, deze zomer door Nederland om bijzondere plekken in kaart te brengen.

De eerste camera-auto’s van Google werden in augustus vorig jaar in Nederland gesignaleerd. Om de beelden te verfijnen wordt nu de Trike ingezet.

Het Nederlandse publiek ‘bepaalt’ welke toeristische attracties als eerste worden bezocht, door middel van een stemming. Dit laatste is vooral een publieksstunt van het VVV, die een lijst met attracties heeft opgesteld, waarop gestemd mag worden. Dat zijn 18 locaties waaronder bijvoorbeeld de Apenheul, het Dolfinarium, maar ook het Binnenhof.

Met Google Street View wandelt de gebruiker virtueel door bijvoorbeeld de straten van Amerikaanse, Franse, Italiaanse en Japanse steden.

Bron foto: byrion (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

johan

Zonde dat Schiermonnikoog er niet op staat. Een autovrij eiland, perfect voor die fiets.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond