Deel dit artikel
-

Finalisten bekend voor het beste ‘mobiele idee’

Vodafone heeft de 3 Nederlandse finalisten bekend gemaakt die het tijdens de Vodafone Mobile Clicks 2009 mogen opnemen tegen drie nog onbekende Britse inzendingen. Drie bekende Nederlandse initiatieven voeren de lijst aan: Layar, Mobypicture en My Name is E.

De 3 Britse finalisten worden nog bekend gemaakt. Samen met de Nederlandse finalisten strijden ze om een hoofdprijs van 150.000 euro.

Het is de tweede jaargang van de wedstrijd waarin prijzengeld wordt uitgeloofd voor het beste idee voor een mobiele site, dienst of applicatie.

Onder de finalisten bevindt zich onder meer Mobypicture. De mobiele digitale dienst laat gebruikers onder meer foto’s van hun mobiel uploaden naar online sociale netwerksites als Flickr en Hyves. Daarnaast kunnen foto’s en video’s real-time gedeeld worden. Een herkansing, want vorig jaar wist de start-up ook al door te dringen tot de finalisten.

Toen ging echter Nulaz, een interactieve location-based service die gebruikers op hun mobiel laat zien waar zij zich bevinden, waar hun vrienden zijn en wat er in de buurt te doen is, er met de prijs vandoor.

Tussen de inzendingen dit jaar geen start-ups die ingaan op mobiele affiliate marketing, mobile P2P-science, mobiele SEO, RFID of sensoren. Iets dat Vodafone wel had verwacht.

Mobypicture won eerder de prestigieuze Red Herring. My Name is E  ging er vandoor met een prijs op the The Next Web.

Deel dit bericht

1 Reactie

zeikerd

Wel een beetje gek dat sommige juryleden belangen hebben bij een van de 3 finalisten. Of gaan ze het geldbedrag splitsen bij winst 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond