Deel dit artikel
-

Limburg opent deuren voor breedbandaanbieders

De provincie Limburg is naast Reggefiber nu ook in onderhandeling met Ziggo over supersnel internet voor de Limburgers. Eerder kwamen de plannen om het geld van de verkoop van Essent in een samenwerking met Reggefiber te steken in opspraak.

Andere partijen uit de markt, die vanzelfsprekend ook een kans op het geld wilden maken, waren hier niet over te spreken.

De provincie krijgt 1,5 miljard euro bij de verkoop van energiebedrijf Essent. Hiervan is 100 miljoen euro gereserveerd voor een snelle internetverbinding voor de inwoners van Limburg.

In het Financieele Dagblad laat de Limburgse gedeputeerde Jops Hessels weten dat er meerdere onderhandelingen gaande zijn. Er zou dus geen sprake zijn van een exclusief partnerschap met Reggefiber.

In het interview geeft Hessels aan dat Ziggo een goedkopere propositie heeft waarbij alleen het bestaande net opgewaardeerd hoeft te worden.

Om het project rond te krijgen, moet er meer geld uit de markt worden bijgelegd. Hessels bekend dat het niet lukt om dit najaar de rest van de financiering rond te krijgen. Mocht dat uiteindelijk niet lukken, dan wordt de 100 miljoen euro ook weer van tafel geveegd.

Deel dit bericht

1 Reactie

john

Waarom zou dit project niet Europees behoeven te worden aanbesteed? De provincie zou een programma van eisen moeten opstellen en de marktpartijen een bod moeten laten uitbrengen. Wanneer houden de Limburgse gedeputeerden eens op met onderhands gekonkel?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond