Deel dit artikel
-

Trouw.nl breidt uit met opleidingen

Trouw.nl, onderdeel van PCM Uitgevers, sluit een samenwerking met Eduhub om zijn site uit te breiden met informatie over opleidingen. De krant verdient niet aan advertentie-impressies, maar aan de doorverwijzingen.

De krant claimt online naast de thema’s Groen en Religie & Filosofie ook de niche Onderwijs. Het bood zijn bezoekers al toegang tot vacatures in de onderwijsmarkt en breidt nu uit met informatie over opleidingen.

Bezoekers van de krantensite kunnen grasduinen door talloze opleidingen. Ze worden doorgestuurd naar Eduhub.nl op het moment dat ze een brochure willen aanvragen. Het 1 jaar oude Eduhub is, als het ware, een digitale catalogus met informatie over vele duizenden commerciële trainingen die in Nederland worden gegeven.

Eduhub verdient geld met het aanleveren van potentiële cursisten aan opleidingsinstellingen. De omzet uit leads van Trouw.nl delen beide partijen met elkaar. Daarmee maakt de krant kennis met een voor haar betrekkelijk nieuw inkomstenmodel: geen handel in advertentieruimte, maar in het doorsluizen van belangstellende lezers naar derden. 

Ricus Dullaert van Trouw over de samenwerking: “Het onderwijs is één van de weinige sectoren waar wel vraag is naar nieuwe werknemers. De opleidingen en cursussen van Eduhub zijn dan ook goed op hun plaats bij Trouw Onderwijs”.

Foto: Sleeping Sun (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Danny Mekic'

Binnenkort ook op Trouw.nl:- vakantiereizen;- dating-advies;- online belastingconsults;- tegen betaling MP3's en films downloaden;- kaartjes kopen voor concerten in binnen- en buitenland.

Ruben Timmerman - Eduhub.nl

Working on it, Danny! (we dachten zelf ook aan Trouw TFT TV's en Trouw Tandenborstels) Edoch: Zoals in het originele persbericht te lezen is, is onderwijs een van de 4 pijlers van Trouw, dus wellicht staan opleidingen dichterbij ze dan je denkt.

Fonze

Journalistiek zou ook een van de peilers van Trouw moeten zijn, gaan ze binnenkort ook doorverwijzen naar goede journalistieke kanalen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond