Deel dit artikel
-

Bol opent downloadwinkel met tienduizenden ebooks

Bol.com voegt digitale boeken toe aan het assortiment. De nieuwe afdeling van de online mediawinkel opent met tienduizenden digitale boeken. Om de Nederlanders aan de e-reader te krijgen, werken Sony en Bol.com samen.

Sony introduceerde vandaag in Nederland, voor de Europese introductie, zijn nieuwe e-readers: de Sony Reader Touch Edition en de Sony Reader Pocket Edition. Deze laatste is bij te koop voor 199 euro. De Sony Reader Touch Edition gaat weg voor 299 euro. Ter vergelijking, de goedkope versie van de iLiad, De Book Edition, een e-reader van iRex Technologies, kost 499 euro.

Naast de overeenkomst met Sony, werkt Bol.com samen met verschillende uitgevers en het Centraal Boekhuis. Deze laatste maakte vandaag bekend de distributie te verzorgen voor 3.000 ebook-titels. Niet enkel voor Bol.com, maar ook voor Selexyz.nl en Vanstockum.nl.

Gratis boeken

De online boekenwinkel hoopt met het bereik de e-reader en de daarbij behorende digitale boeken onder Nederlanders te verspreiden. Wanneer een consument de Sony e-reader bij Bol.com koopt, worden hier 57 Nederlands- en 76 Engelstalige digitale boeken op meegeleverd.

De mediawinkel biedt naast betaalde digitale boeken gratis verhalen aan van onder meer Herman Koch, Susan Smit, Kluun en Adriaan van Dis. Hiervoor werkt Bol.com samen met uitgevers als PCM en NDC|VBK en met enkele zelfstandige uitgevers.

Kranten

NRC Handelsblad zette in maart de eerste stap in de richting van afschaffing van papier. Het PCM-dagblad was als eerste Nederlandse krant te lezen met een e-reader, de iLiad. Bol.com wil voor het einde van het jaar tevens verschillende kranten digitaal aanbieden. NRC Handelsblad biedt al een proefabonnement aan voor de Sony Readers.

De Touch Edition van Sony, biedt naast de standaard mogelijkheden ook de optie om  met een stylus handgeschreven aantekeningen te maken. De lezer kan naast e-books ook foto’s bekijken en muziek beluisteren vanaf de Sony e-reader. Het apparaat leest ePub-formaat eBooks uit en Adobe PDF-bestanden, Word-documenten, JPEG, ongecodeerde MP3-en AAC-audiobestanden . De laatste 2 bestanden zijn overigens alleen op de Sony Reader Touch Edition uit te lezen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Niels Schuddeboom

Ik vind het een goede ontwikkeling. Ik heb al sinds enige tijd een BeBook en dat bevalt me prima. Wel hoop ik dat het aanbod snel zal worden uitgebreid. De Nederlandse titels zijn wel redelijk bekend, maar de Engelse titels die je juist zou verwachten ontbreken. Dat zal zonder twijfel met contracten te maken hebben die nog afgesloten moeten worden, maar van de launch had ik toch ietsje meer verwacht. Ebooks.nl en Selexyz hebben een groter aanbod, maar de DRM-oorlog heeft er wel voor gezorgd dat deze boeken (mobipocket) niet meer zomaar te lezen zijn op de BeBook, die sinds kort Adobe DRM toestaat. Een slimme zet gezien het enorme buitenlandse aanbod, maar weer onhandig gezien het grote aantal mobipockets hier.  Innovatie komt met grote hobbels, dat is duidelijk. Maar een goede ontwikkeling blijft het: ebooks zullen nieuwe lezersgroepen bereiken en zoeken in boeken geeft ook nieuwe perspectieven. :) @shakingtree

Bram van Beek

Ook ik zie uit naar de verdere ontwikkeling van eReaders. Ik verwacht dat het aanbod weldra zal stijgen. Wel is snel een standaard voor eReader docs nodig zodat niet iedere reader zijn eigen codes hanteert. Zo lang dat nog niet het geval is, wacht ik nog even met de aanschaf van een eReader.

vincent everts

Ik heb nog wat filmpjes voor emerce gemaakt op wwwdik.nl/c/ebook

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond