Deel dit artikel
-

Tele2 begin 2010 met HD-televisie

Tele2 Nederland begint de bouw van een nieuw digitaal televisieplatform. Dat ondersteunt HD-tv, bevat een verfijnde gebruikersinterface en staat later in 2010 de koppeling met internetdiensten toe.

“Tv als platform wordt steeds belangrijker voor ons. Zoals bekend willen we ook op de analoge kabel, zodat de drempel om naar Tele2 over te stappen nog kleiner wordt”. Directeur Consumentenmarkt Günther Vogelpoel ziet de ontwikkeling van de digitale televisiemarkt zo snel gaan, dat hij een vernieuwingsproces gaande zet binnen zijn bedrijf.

“In het eerste kwartaal van 2010 komen we met ons nieuwe tv-platform uit. HD speelt daar een grote rol in. We denken het onderscheid met andere tv-aanbieders te kunnen maken met een goede gebruikersinterface en televisie persoonlijk te maken. Je televisie zou in de toekomst kunnen weten wat je leuk vindt en op voorhand bepaalde uitzendingen opnemen”.

In de tweede helft van 2010 legt Tele2 ook de koppeling tussen televisie en internet. “Dat kan omdat ons hele platform al op IP is gebaseerd”. Tot welke diensten dat leidt, houdt Vogelpoel voor zich. Ook de namen van de technisch partners blijven ongewis. Het is beken dat Samsung een belangrijke leverancier is voor het telecombedrijf.

Tele2 Nederland behoorde afgelopen kwartalen tot de snelste groeiers in de Nederlandse providermarkt. “Daarom krijgen we de vrijheid van het hoofdkantoor om door te ontwikkelen”.

Eind vorige week maakte het bedrijf bekend per september nog snellere internetverbindingen aan te gaan bieden. In enkele tientallen middelgrote en grote steden kunnen honderdduizenden huishoudens dan een abonnement nemen van 40 euro dat tot 60 Mbps aan downloadsnelheid biedt.

Het blijkt dat vooralsnog circa 10 procent van de Nederlanders een lijn wil die meer dan 20 Mbps snelheid biedt. Vogelpoel onderkent dat, maar vindt dat zijn bedrijf wel in het rijtje met snelste aanbieders moet staan voor klanten die voorloper willen zijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

Don van Riet

Prima voor de broodnodige concurrentie! Zowel tegen monopolisten als de kabelaars als de door OPTA hier te kort gehouden concurrent KPN. In de tijd van Versatel deed men al spannende dingen op mediagebied en Tele2 heeft daar na hun overname van Versatel tijden lang geen ruimte voor gegeven. Ik juich ook als oud-KPN-er deze ontwikkeling alleen maar toe. Trouwens Michiel Buitelaar, in die eerdere Versatel-tijd directeur Consumenten bij KPN, zag graag ook anderen de kar van de dienstenvernieuwing eens trekken…

Roland

Hopen dat de snelheid dan wat verbeterd, televisie menu's en het zappen kunnen nu behoorlijk irritant traag zijn (als je dat vergelijkt met de concurent). Ook mis ik de extra zenderpakketten bij Tele2, zou dat dan ook eindelijk komen?

Charles

Ik hoop dat tele2 dan wel beter opgeleide/ ingehuurde monteurs zal sturen als nu het geval is, want de monteur die bij ons het pakket onlangs heeft ge?nstalleerd had totaal geen kennis van zaken, wij hebben onze wensen door een buitenstaande monteur moeten laten herstellen en uitvoeren wat ook extra geld heeft gekost, wat niet nodig was geweest als de monteur van tele2 meer verstand van zaken had gehad.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond