Deel dit artikel
-

Taalschool Myngle met grote partner India in

De Nederlandse starter Myngle, een online marktplaats voor taalstudenten en -docenten, gaat in India van start met het grootste nieuwsbedrijf van dat land. Lokale activiteiten in Letland en Zweden gaan een dezer dagen van start.

“Voor ons is dit een strategische samenwerking in een groot land. NDTV is een nieuwsbedrijf dat uitbreiding zoekt met digitale diensten. Als onderdeel daarvan openen ze met 7 partners een e-learning portal. Wij zorgen op een co-branded site voor het taalonderwijs”, aldus Egbert van Keulen. Hij is een van de oprichters van het nu anderhalf jaar oude bedrijf.

De uitgever uit India (Wikipedia) garandeert een minimale hoeveelheid verkeer aan de subsite die Myngle inrichtte. De bedrijven delen de inkomsten. De verdeelsleutel houden de bedrijven voor zich. Wel zegt Van Keulen dat de gemiddelde prijsstelling van zijn site hoog is voor mensen in India, dus dat de focus van de propositie ligt op groepslessen.

Gebruikers van Myngle betalen om een taalles, of bundel met meerdere lessen, te mogen nemen. Het bedrijf zorgt voor het lesmateriaal en de technische infrastructuur waarmee docenten online les kunnen geven. Net als op eBay bieden docenten zich aan tegen een bepaald tarief. Studenten kunnen de leraren vervolgens op kwaliteit beoordelen, wat een indicatie moet zijn voor toekomstige leerlingen.

Van Keulen: “We bieden nu 1.000 cursussen in 52 talen. Er zijn 267 online en staan er nog eens 1.500 leraren op de wachtlijst., Die screenen we vooraf en laten ze toe wanneer er vraag naar hun kunde is”.

De internetpenetratie in India is relatief laag: 4 procent. Echter, gezien de omvang van de populatie betekent een groei van 0,1 procent al een groei van de online bevolking van 1 miljoen. Myngle schat dat de markt voor e-learning in India in omvang vertienvoudigt tot 280 miljoen dollar in 2012. “We willen de first mover advantage hebben”.

“India kent 23 officiële talen. Als iemand voor zijn werk verhuist, wat vaker gebeurt naarmate een economie voortvarender wordt, is de kans wezenlijk dat hij een nieuwe taal moet leren. Dan kan Myngle uitkomst bieden”.

Voor de afhandeling van het betaalverkeer, wat in onderontwikkelde delen van India een uitdaging kan zijn, werkt het Amsterdamse bedrijf met Paypal en credit card, via verwerker Adyen. “Omdat de financiële infrastructuur niet helemaal vergelijkbaar is met de onze zoeken we ook aansluiting tot offline ketens. Die zouden geld kunnen innen. Denk bijvoorbeeld aan contanten betalinge bij een internetcafé waar je vervolgens taalles neemt”.

Deze week worden ook de resultaten duidelijk van samenwerkingen die Myngle sloot met One.lv, een sociaal netwerk uit Letland, en The Local, een expat community met 850.000 leden, uit Zweden. “We openen niet in ieder land een kantoor, maar proberen nu verschillende modellen voor lokale aanwezigheid uit”.

Myngle sloot in maart 2008 zijn eerste financieringsronde af en een krediet van een miljoen euro in maart 2009.

Bron: Glion (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond