Deel dit artikel
-

Online inkopen decembermaand al begonnen

Met de zomer koud achter de rug richten Nederlanders de ogen al weer op de decembermaand. Sinds vorige maand groeit het aantal zoekopdrachten voor kerstgelegenheden, met name korte vakanties.

Londen, Parijs en Disneyland staan hoog op de lijstjes met favoriete reisbestemmingen tegen het einde van 2009. Uit een rapportage van Google, die zicht geeft de ontwikkeling van zoekvolumes, blijken Nederlanders zich nu al te oriënteren op de komende kerstperiode.

Veruit de populairste zoekopdracht is ‘Kerst 2009’, waarmee men zowel op zoek kan zijn naar cadeaus als reisbestemmingen. Uit de zoekresultaten blijkt dat een aantal reisorganisaties de trend onderkent en nu al driftig adverteert voor lokale en buitenlandse reizen en tripjes.

Nederlandse webwinkels zetten dit jaar naar verwachting voor rond de 6 miljard euro om. Dat zou een stijging van 20 à 25 procent zijn ten opzichte van vorig jaar. Een belangrijk deel van die digitale omzet, bijna de helft, is afkomstig uit de verkoop van reizen.

Foto: Tony Peters (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Martin de Boer

Diezelfde groei zie je ook al rond de sinterklaas periode. Kijk je naar de zoektrend vanaf 2008 zie je wel dat de groei in zoekvolume naar kerst/sinterklaas op dit moment nog maar een fractie is van het zoekvolume in de aankomende maanden.

Webshop Winkelen

Ondanks dat wij nog weinig met vakanties doen, is deze trend inderdaad ook al bij ons (www.webshop-winkelen.nl) te merken. De toename in zoekopdrachten is duidelijk te zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond