Deel dit artikel
-

NOS-applicatie voor Android-telefoons aanstaande

De NOS hoopt spoedig een applicatie uit te brengen die geschikt is voor Android-toestellen. Gebruikers kunnen daarmee actueel nieuws lezen, maar ook recente nieuwsuitzendingen bekijken.

“De applicatie was eigenlijk al klaar, tot HTC zijn Hero-model uitbracht”. Daarom moest het kleine team van de omroep zijn technisch product opnieuw onder handen nemen. Het mobiele programma biedt toegang tot on demand videonieuws van het NOS Journaal.

(werkend Android-prototype)

 “Internetvideo is doorgebroken op álle platformen, ook mobiel en opkomende platformen. Vorig jaar hadden we maandelijks 5 miljoen unieke bezoekers aan onze site, nu 6 miljoen”, zei de baas Nieuwe Media, Roeland Stekelenburg, tijdens een presentatie in Amsterdam over de toekomst van nieuwe media bij de NOS.

NOS Mobiel staat van alle internetactiviteiten van de publieke omroepen op nummer 15 als meest opgevraagde. Maandelijks verorberen zo’n 330.000 mensen het NOS-nieuws via hun mobiele telefoon. NOS Nieuws staat op één (3,4 miljoen), Uitzendinggemist op twee (2,4 miljoen) en NOS Teletekst op drie (2,4 miljoen). Dat blijkt uit cijfers over de maand juli 2009.

Er bestaan reeds applicaties voor de iPhone, Symbian, Windows Mobile en Blackberry. De eerste Android-toepassingen van de omroep verschijnen nu. In de afgelopen weken bracht de omroep ook een applicatie uit voor het Jeugdjournaal en een aparte uitgave die live de voetbalresultaten uit de Eredivisie toont.

Foto: modenadude (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond