Deel dit artikel
-

Videodienst Joost in UK over de kop

Het Britse kantoor van videodienst Joost wordt gesloten. Er is een curator aangesteld.

Bij het in Nederland gevestigde Joost Technologies was men niet direct bereikbaar voor commentaar.

Volgens de curator is het het bedrijf niet gelukt om een belangrijk aandeel te behalen op de online videomarkt, ondanks een herpositionering van de diensten. Dat is te lezen op TechCrunch. De sluiting van het kantoor kan het begin van het einde zijn voor de dienst die ooit werd gestart door de oprichters van Skype.

Joost kampt al langer met gebrek aan interesse voor de dienst. De inkomsten kwamen voornamelijk uit advertenties. Het ging al langer niet goed met de dienst. Het stuur werd uiteindelijk omgegooid, de aanbieder van internet-tv wilde een white label-videodienst aanbieden en zich minder richten op de consument.

Joost UK Limited valt onder Joost Group. Toegenomen competitie op de online videomarkt zou tot financiële problemen hebben geleid. Ook kwamen er te weinig advertentie-inkomsten binnen.

De zware download van de Joost-client was één van de veelgehoorde kritieken op de aanbieder van internet-tv. Ook de content van de gehypte dienst bleef onder de maat. Het bedrijf werd links en rechts ingehaald door andere spelers op de online videomarkt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Albert Treur

http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090924_internettelevisie_wordt_volwassen/ beetje oud nieuws Jannemiek, was half september al bekend en geen verrasing.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond