Deel dit artikel
-

‘Vente Privée in vizier Amerikaanse investeerders’

De Europese social shopping-site Vente Privée, en mogelijk ook enkele pendanten, genieten forse belangstelling van Amerikaanse investeerders.

Het van oorsprong Franse Vente Privée wordt genoemd als een interessante overnameprooi voor eBay en Amazon. De Amerikaanse bedrijven zouden met een overname, ter waarde van wellicht 1,5 miljard dollar, stevig voet aan de grond krijgen in een snel opkomend segment van de e-commercemarkt dat specifiek voor Europa is.

Weblog Techcrunch meldt op basis van ‘verscheidene goed geïnformeerde bronnen’ dat de Amerikaanse e-commercegiganten hun oog hebben laten vallen op Vente Privée en wellicht ook andere social shopping-sites. Ook Gilt Groupe, dat dit voorjaar nog 40 miljoen dollar groeigeld uit de markt haalde, zou tot de belangstellenden horen.

Amazon, eBay en Gilt zouden met de overname van Vente Privée een bedrijf kopen dat dit jaar naar eigen zeggen 650 miljoen euro omzet. Vorig jaar stond de teller op een half miljard euro. Het bedrijf is actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Sites als Vente Privée, BuyVIP en Brands4friends realiseren dit jaar ruim 1 miljard euro omzet met de verkoop van kleding en accessoires. De artikelen, in nieuwstaat uit courante collecties, worden tegen kortingen van tussen de 30 en 70 procent verkocht.

Belangstellende kopers, veelal vrouwen, komen de webwinkels enkel binnen als ze persoonlijk door een bekende worden uitgenodigd. Met die uitnodiging schrijven ze zich in op de e-mailnieuwsbrief. Zodra er nieuwe artikelen te koop zijn, krijgen alle leden een bericht. De aanbieding geldt hooguit voor een paar dagen.

Zie ook: ‘Mysterieuze webshops veroveren Europa’ (Emerce Magazine, april 2009)

Foto: christopherpeterson (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeroen Nas

Wow, dat gaat hard. Fascinerende ontwikkelingen. Die kleine bijzin – veelal vrouwen – intrigeert me. Is dat echt waar en op feiten gebaseerd? Bij ons is dat namelijk helemaal niet zo. 

Erwin Boogert - Emerce

Zo heb ik het me laten vertellen, maar wil je een ander beeld zo aannemen. Ik veronderstel dat de samenstelling van het assortiment daar ook een rol in speelt.

Guus

Ik woon in Frankrijk en ben sinds enkele jaren een trouwe Vente Priv?e klant. Het aanbod is zo gevarieerd dat het niet echt een typische site voor vrouwen is. Ze verkopen echt van alles: gereedschap en kleding maar ook erotisch speelgoed en vooral veel bekende (dure) merken.Voor de echt bekende merken moet je overigens wel op tijd zijn, als de verkoop om 07:00u begint ben je om 09:00u te laat en zijn de meest courante spullen/maten wel op. Ik koop er regelmatig schoenen, DC shoes, 3 paar voor de prijs van 1. Dat kan je toch niet laten liggen.

BJ Streefland

Het is inderdaad een sterk groeiende markt, daar kunnen wij van shopVIP.com van meepraten. We zitten op dit moment op meer dan 150.000 leden in minder dan een jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond