Deel dit artikel
-

Jaap.nl niet bezorgd over toekomst na DSB-failliet

Nu DSB Bank failliet is verklaard, bestaat de kans dat Jaap.nl een nieuwe aandeelhouder krijgt.

“We maken ons geen zorgen. Alle opties zijn in kaart. Voorlopig valt er niets te zeggen”. Hans Voorn, directeur van huizensite Jaap.nl, reageert daarmee op het vanochtend uitgesproken faillissement van DSB Bank.

Het bankroet van de bank uit Noord-Holland heeft geen directe implicaties voor de huizensite. Daar kan echter verandering in komen wanneer de curatoren bij de afhandeling van het faillissement ook hun invloed laten gelden op DSB Beheer. Daar valt het bankbedrijf onder, maar bijvoorbeeld ook het belang van 40 procent in Jaap.nl.

DSB Beheer is namelijk voor 80 procent eigenaar van het bedrijf Plazacasa. Plazacasa en Telegraaf Media Groep hebben op hun beurt elk 50 procent van de aandelen in Jaap.nl.

Wanneer DSB Beheer, waar ook voetbalclub AZ onder valt, wordt geliquideerd kunnen ook de aandelen in Jaap.nl vrijvallen. De curator zou op zoek kunnen gaan naar de hoogste bieder, maar er zou zich ook op voorhand al een belangstellende kunnen melden die voldoende biedt.

“Daar wil ik niet op speculeren. Ik heb verder geen commentaar”, aldus Hans Voorn tegen deze uitgave.

Service2media, maker van verscheidene bekende mobiele applicaties, bevindt zich in een vergelijkbare situatie sinds het faillissement van Marco Borsato’s The Entertainment Group. TEG-dochter Lab Venture Capital heeft een minderheidsbelang in Service2media. Dat belang verwaterde toen Newion dit voorjaar investeerde in het technologiebedrijf. Mede-oprichter Peter Broekroelofs: “We zijn een gezond bedrijf. Deze situatie valt buiten onze scope”. Ook bij de afhandeling van het faillissement van The Entertainment Group kunnen de aandelen in participaties, zoals Service2media, vrijvallen.

Foto: Guido van Nispen (cc)

Deel dit bericht

8 Reacties

Frans

Bert

Zuka? Was dat niet die club die ook Funda zou overnemen? Aha.

Jaap

Lees op een ander weblog dat DSB ook in Netsociety zit

Erwin Boogert - Emerce

Heb je een link?

Maurice Pothof - Netsociety

Hier is de betreffende link: http://www.dutchcowboys.nl/cybercrime/18130 :-) Om de nieuwsgierigheid weg te nemen, wil ik toch even reageren.Bij de start van Netsociety hadden we een financieringsbehoefte, echter door het grote succes en sterke groei is dit allang niet meer relevant. Helaas verliezen wij nu een mooie klant die vanaf het eerste uur gebruik maakte van onze diensten. We leven dan nu vooral mee met de medewerkers van DSB, waar we altijd prettig mee hebben samengewerkt.Voor Netsociety is de impact verder nihil mede door onze sterke klantenportfolio.

Jaap

Zuka?!? Ben er geweest en het ziet er niet uit…Ben even door de site gegaan en het is een nasty experience. Was Zuka niet die partij die ook Shell en Philips ging overnemen? wateenjoke.nl

Informatie

Jaap.nl loopt wat achter met zijn informatie! Reeds gisteravond heeft Scheringa medegedeeld, dat DSB Beheer in faillissement is en dus daarmee de aandelen van Jaap.nl, vrijgekomen. Jaap heeft dus weldegelijk een probleem, maar wil dat uiteraard niet toegeven.

Ron

@Jaap ik proef jaloerzie..en eerlijk gezegd kan ik je dat ook niet kwalijk nemen. Sterkte

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond