Deel dit artikel
-

Aandelen Jaap.nl vallen vrij door DSB-liquidatie

Dirk Scheringa zegt later deze week het faillissement van DSB Beheer aan te vragen. De curator zal het bedrijf liquideren, waardoor onder meer een belang van 40 procent in huizensite Jaap.nl vrijkomt.

Scheringa zei gisterenavond op televisie dat hij, na overleg met zijn advocaat, heeft besloten het faillissement van DSB Beheer aan te vragen deze week.

Bekijk de video tussen 09:01 en 10:00 hier bij Pauw & Witteman

Beheer is onder meer eigenaar van voetbalclub AZ, het Scheringa museum, een kunstcollectie maar bijvoorbeeld ook voor 80 procent van Plazacasa en, daardoor, voor 40 procent van Jaap.nl.

Met de liquidatie van houdstermaatschappij DSB Beheer wil Scheringa voor zover mogelijk de lening van 50 miljoen euro die Beheer heeft bij DSB Bank terugbetalen.

Directeur Hans Voorn: “We maken ons geen zorgen. Alle opties zijn in kaart. De kans dat de aandelen op de vrije markt terecht komen, zodat iedereen er op kan bieden, is klein".

Scheringa zei gisteren op tv dat hij zijn huis in Spanje moet verkopen om van de opbrengsten te kunnen leven. 

Foto: wheatfields (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Ron

Na Moviq,ZAH,Dimo,Brixter nu Jaap? Iedereen heeft Zuka uitgelachen maar voorlopen lachen zij het hardst! Zuka nr1 en winstgevend met een eigen makelaarsorganisatie " van clicks naar bricks" is de toekomst

Maarten

Die aandelen vallen helemaal niet vrij. Ze komen onder beheer van de curator en dat is heel wat anders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond