Deel dit artikel
-

Totaljobs.nl gooit handdoek in de ring

De vacaturesite van Reed Business wordt opgeheven. Het verliesgevende Totaljobs.nl zou zonder verdere substantiële investering niet kunnen opboksen tegen de concurrentie.

Olivier van Duijn, directeur van Totaljobs Europa laat aan Emerce weten dat de stekker er per 1 januari wordt uitgetrokken. "Op de lange termijn, zeker in een kleine markt als Nederland, heb je een positie nodig in de top 1 of 2 om een houdbaar model te creëren. Om dat te bereiken moest er een flinke investering in." Het exacte bedrag wil hij niet noemen, maar hij geeft aan dat het om ‘vele miljoenen’ gaat.

Van Duijn laat weten dat er gekeken is of Totaljobs.nl verkocht kon worden. "Er zijn gesprekken geweest, maar die konden niet bevredigend worden afgerond."

De directie van Totaljobs Group heeft een aanvraag met ‘de intentie om te stoppen’, neergelegd bij Reed Business Nederland. "Zij zijn de eindverantwoordelijke om de uiteindelijke beslissing", aldus Van Duijn. "De kans dat Totaljobs.nl doorgaat is nihil. Dat is jammer. Over de online strategie van Reed Business en waarom er wel of niet wordt geïnvesteerd, kan ik geen mededeling doen."

In een e-mail aan de adverteerders op de vacaturesite valt te lezen dat het een beslissing is van de directie van Totaljobs Group om het project te beëindigen. Het gaat enkel om de Nederlandse site.

Uit de e-mail, gericht aan de adverteerders, blijkt bovendien dat Totaljobs.nl verliesgevend is. Door de economische recessie zou het uiteindelijke resultaat in 2009 negatief zijn. De vooruitzichten zijn evenmin florissant.

In de adviesaanvraag komen de rollen van het huidige personeel te vervallen. Maar Van Dijn laat weten dat er alles aan gedaan wordt om de mensen elders binnen het bedrijf te plaatsen. "Als laatste oplossing is er nog een sociaal plan."

Deel dit bericht

2 Reacties

jw

Wat mij opvalt is het volgende: Van Duijn schrijft….. Om dat te bereiken moest er een flinke investering in." Het exacte bedrag wil hij niet noemen, maar hij geeft aan dat het om ?vele miljoenen' gaat. Het lijkt mij een beetje overdreven dat hier miljoenen voor nodig zijn….bovendien schrijft hij…..dat er gekeken is of Totaljobs.nl verkocht kon worden. Er zijn gesprekken geweest, maar die konden niet bevredigend worden afgerond.. Dus hoe kun je de stekker eruit trekken en NIETS vangen?Gesprekken mogen dan wel niet bevredigend zijn geweest,een overname bedrag zal zeker genoemd zijn. De site ziet er bovendien wel ouderwets uit en zou een kersverse eigenaar de site een makeover moeten geven.

Franz Tertsch - WBS Internet Advertising

In tijden van recessie hebben de meeste ondernemingen het moeilijk, dit geldt ook voor de uitgevers van vacaturesites. Je kunt natuurlijk gewoon stoppen met het ondernemen en in een hoekje zitten en wachten tot het weer beter wordt.  Je kunt ook, zoals de uitgevers van de vacaturessite http://www.vacatures.com, eens kritisch naar je product en/of dienst kijken en gewoon doorgaan met het ondernemen. Het verleden heeft getoond dat ondernemers die in tijden van een economische recessie gestart zijn of juist veel ge?nvesteerd hebben na de recessie bijzonder succesvol waren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond