Deel dit artikel
-

Google toont broncode van Chrome OS

Met het vrijgeven van de broncode van het nieuwe Chrome OS, laat Google zien wat het besturingssysteem in huis heeft. Chrome OS zal bijvoorbeeld naast een browser geen software bevatten. Het werkt daarentegen met online applicaties.

Simpel gezegd draait het besturingsysteem om een browser. Het werkt met bestaande webdiensten als Gmail, Google Docs en andere bekende web-applicaties. Er wordt verder niks geïnstalleerd, maar alles werkt op basis van clouddiensten. Dankzij HTML 5 komt er de mogelijkheid om in beperkte mate offline te werken.

Chrome OS richt zich op de netbooks. Het zou de kleine laptop binnen 10 seconde op laten starten. Het zal misschien geen heel krachtig OS zijn, maar voor de netbooks, die traag worden van Vista, XP of Windows 7, zal Chrome OS een uitkomst zijn.

Google geeft de code van het besturingssysteem vrij als open source. Voorlopig is er nog geen bètaversie beschikbaar. Met het vrijgeven van de broncode worden ontwikkelaars aangezet om er mee aan de slag te gaan.

Het lichtgewicht besturingsysteem moet voor de kerst in 2010 te vinden zijn op de kleine laptops die in de winkels liggen.

Om aan te geven waarom het web een nieuw besturingssysteem kan gebruiken, zette Google het volgende filmpje in elkaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond