Deel dit artikel
-

Sony heeft plannen voor iTunes-evenbeeld

Sony komt met een online winkel waarin muziek, films, boeken en andere applicaties voor mobiele producten worden verkocht.

Wanneer de winkel, Sony Online Service, de deuren opent, is nog niet bekend. Dat schrijft BusinessWeek.

Met deze zet hoopt Sony een brug te slaan tussen de elektronische producten uit eigen stal en de grote bibliotheek die het heeft aan digitale content.

De recessie is niet ongemerkt aan Sony voorbij gegaan. En ondanks de terugekerende interesse van de consument voor elektronische producten, verwacht het bedrijf dit fiscale jaar, dat tot maart duurt, alsnog een verlies van 674 miljoen dollar. Het afgelopen jaar boekte Sony een operationeel verlies van 2,6 miljard dollar.

De elektronicaproducten van Sony hebben veel te lijden gehad. Vooral televisies en video games behaalden slechte resultaten.

Het bedrijf geeft zelf aan in te zetten op innovatie om nieuwe financiële bronnen aan te boren en hoopt hiermee het tij te keren. Hiervoor wil het hardware, software en diensten integreren. Een van de plannen is het opzetten van een online winkel voor content en applicaties.

Bron foto: Orange_Beard (CC)

Deel dit bericht

6 Reacties

Stefan Smit

Dat zal een keer tijd worden. Nu maar hopen dat ze dan wel alle disciplines goed op elkaar laten aansluiten, dan hebben ze namelijk nogal wat te bieden. Al zou het mooiste (voor de consument) natuurlijk zijn, als ook andere partijen hun waren kunnen aanbieden (net al bij iTunes).

Arnd Brugman

Sony Online Services? klinkt als S.O.S. een roep om hulp. Hele gevalletje heeft ook een enorm ME TOO gehalte. Innovatie is niet een idee om een mee2 deponeneren en dan ook nog geen datum noemen…

klaas

'zal een keer tijd worden' 'me too' – helemaal niet! De online muziek experimenten van Sony: 2000: The Store @ sonymusic.com2001: Pressplay samen met Universal2005: Sony Connect Music Store2008: bandit.fm Sony wil wel met online muziek. Ze kunnen het alleen niet.

berry de wit

leiden is toch echt lijden in mijn wordenboek

Albert Treur

Sony is 'by far' de grootste content eigenaar in de de markt. Als ze echt willen kunnen ze Itunes overtreffen. Maar dan moeten ze het verticale (merkintrinsieke) gedachtegoed loslaten.

Jasper

Moet Sony zich niet meer gaan richten op de huiskamer, mobiel is de achterstand bijna niet meer in te halen. maar in de huiskamer is nog (vooral in Europa) veel te winnen. In Nederland hebben we nog geen goed alternatief voor de videotheek, ook al proberen een aantal partijen dit wel. Op deze manier kan bijvoorbeeld de PS3 eindelijk de multimediaconsole worden die ze de consument beloofd hebben. Met de nieuwe firmware is het eerste stapje naar on demand tv genomen. Als je daar films, muziek(clips) bij kan doen is dat een mooie melkkoe. Maar ook de duurdere tv's moeten dit aan kunnen. Als dat werkt kan je altijd nog de koppeling maken naar mobiel (psp en Sony Ericson)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond