Deel dit artikel
-

AOL wipt ruim een derde van personeelsbestand

AOL heeft plannen om meer dan een derde van het personeel te ontslaan, voor het in december van moederbedrijf Time Warner wordt afgestoten.

Momenteel werken er bijna 7.000 mensen bij het internetbedrijf. Het bedrijf hoopt dat een deel van het personeel zelf de biezen pakt. Wanneer hiermee niet de doelstelling wordt behaald, dan volgen er gedwongen ontslagen.

Begin dit jaar zette AOL al het mes in het aantal arbeidsplaatsen. Door de tanende economie en de bijbehorende tegenvallende advertentiemarkt kwamen toen 700 mensen op straat te staan, 10 procent van het personeelsbestand. Enkele weken daarvoor had uitgever Time Warner bekend gemaakt 25 miljard dollar af te schrijven op onder meer AOL.

Met de nieuwe ontslagronde hoopt AOL 300 miljoen dollar per jaar te besparen. Met de kostenbesparingen in het achterhoofd heeft AOL-topman en CEO Tim Armstrong al aangegeven zijn bonus voor 2009 op te geven. Deze had kunnen oplopen tot 4 miljoen dollar. Deze man, eerder nog werkzaam bij Google, begeleid ook de beursgang van Time Warners internetdochter.

Dat AOL verder zou gaan als zelfstandig beursgenoteerd bedrijf, werd bekend in mei. AOL zou zich meer gaan richten op de groei van de webdiensten en de online advertentiemarkt. De overname van AOL door Time Warner (156,1 miljard dollar) was ooit nog een hoogtepunt. Deze deal, in het rijtje nieuwe media koopt oude media, werd toen gezien als bewijs van de kracht van internetbedrijven, die zelfs een mediareus als Time Warner bleken te kunnen kopen.

Na de internetbubbel volgden tegenvallende advertentie-inkomsten. Uitgeven in nieuwe media leverde de uitgever minder op dan verwacht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond