Deel dit artikel
-

Mobypicture-oprichter is online mediaman van het jaar

Mathys van Abbe, de man achter Mobypicture, de mobiele dienst waarmee eenvoudig foto’s, video’s en audio worden gedeeld, mag zichzelf een jaar lang de online mediaman van Nederland noemen. Hij werd tijdens Adward 2009 tot winnaar uitgeroepen.

Marjolijn Kamphuis, onder meer oprichter van Dutchcowgirls, mocht de prijs in ontvangst nemen voor beste online mediavrouw van het jaar. Volgens de jury een vrouw met veel kennis van zaken en een ‘fraaie carrière’ op jonge leeftijd.

Het publiek mocht een keuze maken uit de zes genomineerden. De jury velde uiteindelijk het eindoordeel.

Volgens de jury is Van Abbe een ‘echte ondernemer’ die veel initiatieven toont. Daarnaast is hij succesvol in het buitenland. Van Abbe reageert nuchter vlak voor de prijsuitreiking. “Ik ben met veel projecten bezig die aandacht krijgen en prijzen winnen. Dus ik zal wel wat goed doen. Natuurlijk doe ik ook veel fout, dus ik leer veel. Dat is het leukste.”

Hij is blij met de prijs, maar benadrukt dat een bedrijf zich moet focussen op ‘echte doelstellingen als klanten en gebruikers’. “Al zorgen prijzen wel voor aandacht. Het kan nuttig zijn en een stukje vertrouwen geven naar bepaalde klanten toe.”

Met Mobypicture wist Van Abbe eerder een plek op de prestigieuze Red Herring te bemachtigen. Op dit moment verdient Mobypicture vooral de centen met platformintegratie, voor het einde van het jaar moet een premium dienst uitgerold zijn. Maar niet voor de kritische massa bereikt is.

De userbase breidt Mobypicture nog steeds uit met platformintegratie. Het bedrijf schreef begin november weer een paar deals op zijn conto, ditmaal met Rabobank en T-Mobile.

Kamphuis is naast oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowgirls.nl, blogger bij Dutchcowboys, twitteraar van het eerste uur en online gangmaker bij merken als Orange, Universal Music, MTV Networks en sinds kort werkzaam bij G-star.

Deel dit bericht

3 Reacties

Erik-Jan

Zonder iets af te willen doen aan de prestaties van beide winnaars moet wel de nuancering gemaakt worden dat de Adward een bekroning is voor de online mediaman en -vrouw van het jaar. Deze toevoeging 'online' mis ik in het artikel. Zie ook http://www.adwards.nl/

Dirkjan

Gefeliciteerd beiden! @Erik-Jan het artikel zal tussendoor wel zijn aangepast want ik zie vrij duidelijk dat het gaat om online mediaman en vrouw.

Jannemiek - Emerce

@Dirkjan, het is inderdaad aangepast.  @ Erik-Jan, nog bedankt voor de opmerking.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond