Deel dit artikel
-

Google maakt winnaar van de Android-wedstrijd bekend

SweetDreams, een applicatie voor Android-telefoons, heeft de programmeerwedstrijd van Google gewonnen. Google trok een kleine 2 miljoen dollar aan prijzengeld uit om de ontwikkeling van Android-applicaties een oppepper te geven.

What the Doodle!? en WaveSecure wonnen de tweede en derde prijs. Met SweetDreams kan de gebruiker eenvoudig binnenkomende oproepen op bepaalde tijdstippen, bijvoorbeeld ’s nachts, rechtstreeks naar de voicemail sturen. Ook de wifi-verbinding of bluetooth kan op bepaalde uren worden uitgezet, zodat de batterij langer meegaat.

De tweede winnaar, What the Doodle!?, is een soort variant op Pictionary, maar dan in een online multiplayer-variant. De bekendere applicatie WaveSecure, waarmee gestolen telefoons gevolgd kunnen worden, won de derde plek. Met deze applicatie is het ook mogelijk om data van een gestolen telefoon op afstand te verwijderen.

Voor de wedstrijd, die voor de tweede keer werd gehouden, stelde Google een kleine twee miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar. De winnaars in de top 3 kregen geldprijzen van 150.000, 50.000 en 25.000 dollar. Daarnaast zijn er nog de winnaars per categorie, die 100.000, 50.000 en 25.000 dollar in handen kregen. De deelnemende applicaties werden ingedeeld in 10 categorieën.

Om de ontwikkeling van applicaties voor het Android-platform te ontwikkelen startte Google deze wedstrijd. In de eerste wedstrijd deelde Google nog 10 miljoen dollar prijzengeld uit. Toen deden 1.788 softwareschrijvers mee.

De wedstrijd werd, de eerste keer dat deze werd gehouden, gewonnen door de Nederlander Eric Wijngaard met zijn mobiele applicatie PicSay. Hij sleepte 275.000 dollar aan prijzengeld in de wacht.

Naast een lijst met de 30 winnaars uit de verschillende categorieën publiceerde Google ook een lijst met de 200 beste applicaties die in de wedstrijd meedongen naar een prijs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond