Deel dit artikel
-

Amazon.com wil bakstenen winkels openen

In Engeland is Amazon.com naarstig op zoek naar winkelruimte op A-locaties. Het zou de winkels willen gebruiken als afhaalpunt voor online bestellingen.

Dat is althans wat de Engelse krant The Times verneemt van lokale makelaars. Amazon.com zou hen in verscheidene grote steden hebben gevraagd om geschikte winkelruimte te zoeken. Wat het minimum aan gewenste vloeroppervlakte is, is niet bekend.

Amazon zou in willen haken op de trend waarbij consumenten online de aankopen doen, maar ze in een echte winkel willen kunnen ophalen. News.com meldt ter illustratie dat postorderaar Argos in Engeland 18 procent van de omzet afzet via zijn fysieke winkels.

Het gaat hierbij vermoedelijk om leveringen van grotere bestellingen, meer dan alleen een boek en een dvd. Mogelijk koppelt Amazon er ook een vorm van klantenservice aan. 

In Nederland openden bijvoorbeeld Coolblue en TakeItNow om dezelfde reden een offline verlengstuk van hun digitale activiteiten. Apple en Microsoft zijn twee andere bedrijven die bakstenen winkels inzetten om de service naar hun klanten te vergroten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas

is overigens vandaag ook al weer ontkend, dus relatief incompleet nieuwsartikel. Zie: http://www.reuters.com/article/idUSTRE5B50KG20091206

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond