Deel dit artikel
-

Rabobank: nieuwe betaalmethoden dankzij rfid

De Rabobank ziet met rfid nieuwe methoden van electronisch betalen ontstaan. Rabobank wil daarbij zelf ook het voortouw nemen. Volgens Rabobank zal het met rfid op termijn mogelijk zijn om aankopen contactloos af te rekenen, al dan niet door het gebruik van credit/debitcards of mobiele telefoons.

Verder biedt rfid volgens Rabobank ook de weg naar vormen van een meer persoonlijke klantbediening. Binnen de Rabobank lopen daarom nu diverse proefproecten waarin ook nagegaan wordt of de toepassing  van de rfid-techniek op bepaalde gebieden voldoende toegevoegde waarde biedt om ook tot daadwekelijke implementatie over te gaan. Mobiel en contactloos betalen is daar een voorbeeld van.

Door het Finse Nokia wordt overigens al aan een mobiele telefoon gewerkt die met rfid werkt. De Nokia 5140, het enige toestel waarop de mobiele rfid-kit werkt, komt later dit jaar op de markt. Het toestel kan onder meer lezen wat voor informatie er op verschillende rfid-tags staat.

Volgens Rabo verkeert de ontwikkeling van de rfid-techniek nog in de beginfase, maar zijn de eerste buitenlandse ervaringen met rfid beslist bemoedigend te noemen. Rabobank heeft zich onlangs ook aangesloten bij de stichting RFID Nederland, de stichting die een breed en verantwoord gebruik van rfid in de samenleving wil stimuleren.

Behalve Rabobank hebben ook Accenture, HP, KPN, Philips, SAP en Schuitema zitting in de stichting.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond