Deel dit artikel
-

Nokia en Samsung investeren miljoenen in Swype

De investeringstakken van Nokia en Samsung steken 5,6 miljoen dollar in Swype. Dat is een bedrijf dat technologie uitvond om eenvoudiger en sneller teksten op een telefoonscherm te kunnen tikken.

De man die tekstvoorspelling voor sms uitvond (T9) trekt zijn kennis via Swype naar een hoger niveau en krijgt daar nu geld voor van twee telecomfabrikanten.

Nokia en Samsung nemen een belang in het bedrijf en helpen de nieuwe manier van datainvoer op de markt te brengen. Hoeveel procent van de aandelen ze krijgen en wanneer hun eerste Swype-telefoons uitkomen, is niet bekend.

De makers van Swype claimen dat het met hun vinding mogelijk is om in 60 seconden tot 30 woorden te kunnen schrijven op het scherm van een mobiele telefoon. Daarnaast voorzien ze ook toepassingen op televisies en in kiosken met openbaar raadpleegbare schermen.

Een demonstratie van een jaar geleden toont de essentie van hun technologie:

Foto: erwinboogert (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Kathleen

Is inderdaad een jaar geleden voorgesteld.Ik heb toen meteen een mailtje gestuurd wanneer het voor de SEX1 leverbaar zou worden die ik toen had. Gebruik al sinds juni van dit jaar de Samsung Omnia i8910HD en die is veel beter dan de SEX1 trouwens (scherm/bediening/geheugen) ;-) Tot op heden nog niets van gehoord. Ik hoop echt dat het nu doorbreekt nu Nokia + Samsung deelnemen.Tenslotte zijn het de nummers ??n en twee van mobiele telefoon fabrikanten. Dit is echt een MUST HAVE APPLICATIE op de huidige touchscreens!!

Wesley

Hmm, ik snap alleen niet hoe het kan dat de telefoon voor het woord 'tips' kiest in plaats van het woord 'tops' (bijvoorbeeld). Is dus in combinatie met tekstvoorspelling (denk ik) maar ik heb nog nooit een toestel gezien die dat echt kan (i.e: ik ben dus vaak sneller om het woord letter voor letter te typen dan de foutieve tekstvoorspelling te corrigereen)

Kathleen

Wellicht omdat de 'i' in het alphabet voor de 'o' komt?Je kan dan in het uitrol menu kiezen voor 'tops' als je dat woord wil gebruiken. Het probleem was ook dat er nog geen ondersteuning voor Dutch leverbaar was toen ik m'n SEX1 had. Inmiddels wordt de app. al geleverd bij de Samsung Omnia II.Ik weet alleen niet of het ook voor de NL uitvoering geldt.In de UK in ieder geval wel evenals de VS.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond