Deel dit artikel
-

Russen investeren 180 miljoen in social games

Het Russische investeringsbedrijf Digital Sky Technologies investeert weer fors in een bekend Amerikaans internetbedrijf. Na Facebook is nu spellenbedrijf Zynga aan de beurt.

Zynga krijgt een kapitaalinjectie van 180 miljoen dollar van Digital Sky Technologies. Hoeveel procent van de aandelen de Russen daarmee verwerven is niet bekend, maar het  gaat om een significante investering. Naar verluidt boekt Zynga een jaaromzet van 250 miljoen dollar.

Digital Sky Technologies (portfolio) kwam al eerder in het nieuws toen het circa 300 miljoen dollar investeerde in Facebook. Het kreeg daardoor net als Microsoft een belang van een paar procent in ‘s werelds grootste profielensite.

Zynga is een bedrijf dat spelletjes bouwt die online worden gespeeld als widgets in sites als Facebook, MySpace, Bebo, Friendster en op de iPhone. Gezamenlijk zouden de spellen maandelijks 230 miljoen actieve gebruikers aantrekken, dagelijks 65 miljoen.

De grootste concurrent van Zynga, het bedrijf Playfish, werd onlangs overgenomen door Electronics Arts (EA) voor 400 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond