Deel dit artikel
-

Daily Mail groots mobiel met 15 iPhone Apps

De uitgever van de Engelse krant The Daily Mail zet een forse stap op het gebied van mobiel uitgeven. Het bedrijf laat voor al zijn publicaties een aparte applicatie ontwikkelen voor de populairste smartphone, de iPhone.

Voor het einde van 2009 verschijnen naar verwachting de eerste 8 mobiele programmaatjes. In de eerste helft van volgend jaar komt de rest, aldus de Financial Times.

Het gaat daarbij om applicaties om, bijvoorbeeld, de krant te lezen, daten, huizen zoeken of een vakantie te boeken. Een overzicht van de consumentgericht media van uitgever DMGT staat hier.

De applicaties zijn gratist te downloaden. De mini-uitgaves moet zich financieel bedruipen met behulp van reclame in de mobiele programma’s.

In Duitsland is het uitgever Axel Springer Verlag die onderzoekt of het op mobiele applicaties moet inzetten of zijn lezers moet laten betalen voor de webversies van zijn kranten. Bij verschillende titels worden deze modellen uitgeprobeerd.

De Nederlandse nieuwsuitgave Nu.nl liet vorige week blijken dat het meer pageviews genereert met zijn iPhone-applicatie dan met de mobiele webversie van zijn site.

Foto: Pedro Simoes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond