Deel dit artikel
-

Facebook wint bij Crunchies, stipt privacy aan

Facebook heeft voor de derde keer op een rij de jaarlijkse verkiezingen voor tech en internetbedrijven gewonnen. Gekroond tot winnaar de categorie ‘beste start-up of product’ liet oprichter Mark Zuckerberg weten dat, mocht het bedrijf vandaag de dag van start gegaan zijn, dat de privacy-kwesties er heel anders uit hadden gezien.

In gesprek met TechCrunch-oprichter Michael Arrington liet Zuckerberg weten dat internetters tegenwoordig makkelijker zijn met het online delen van persoonlijke informatie dan dat ze vroeger waren. Toen Zuckerberg tijdens zijn studententijd begon met Facebook vroegen veel mensen hem waarom ze überhaupt dat soort informatie online zouden zetten. “Tegenwoordig zijn mensen gewend informatie te delen, en doen ze dit ook openlijk en met meer mensen.”

Hij meent dat een ‘Facebook uit 2011’ het delen van persoonlijke informatie met iedereen als standaard-instelling had meegegeven, in plaats van met een groep vrienden.

De oprichter van Facebook liet de naam Twitter niet vallen. Maar merkte wel op dat er veel meer diensten zijn dan vroeger om informatie met anderen te delen. Nu volgens Zuckerberg de ‘sociale norm’ op het gebied van informatiedeling is veranderd, mag Facebook hierin niet achterblijven.

Koren op de molen van critici, die onlangs in opstand kwamen tegen verandering in de privacy op het sociale netwerk. Met een pop up-bericht werden Facebook-gebruikers kort geleden op de hoogte gebracht van enkele aanpassingen over de controle van informatie. Het meteen doorklikken maak de data van de gebruiker in één klap publiekelijk.

 

Video streaming by Ustream

Enkele andere winnaars van de Crunchies waren Chrome OS (Beste technologische prestatie), Foursquare (Beste mobiele applicatie) en Bing (Beste start-up of product van 2009). De volledige lijst met winnaars is hier te vinden.

Het Amsterdamse eBuddy wist vorig jaar nog een prijs in de wacht te slepen bij de Crunchies. Verkozen tot ‘beste internationale startup, versloeg het bedrijf van Nederlandse bodem vier andere spelers.

 

Bron foto: Jacob Bøtter (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond