Deel dit artikel
-

Sanoma koopt vergelijkingssite energiemarkt

Sanoma Digital, voorheen Ilse Media, neemt de onafhankelijke vergelijkingssite Energieprijzen.nl over van adviesbureau Ecofys.

Vandaag tekent Ecofys de overeenkomst voor de verkoop van Energieprijzen.nl. Bij de liberalisering van de groene energie markt lanceerde het bedrijf de vergelijkingssite voor duurzame energie. Op het moment dat de volledige energiemarkt vrij kwam, verbreedde ook de scope van vergelijkingssite.

Hoeveel Sanoma Digital voor de volledige overname betaalt houden de partijen voor zich. De twee à drie mensen die voltijds bezig zijn met de prijsvergelijker treden bij Sanoma in dienst. Volgens een woordvoerder van Ecofys verstrekte Energieprijzen.nl in de afgelopen jaren tienduizenden adviezen.

Om de vergelijkingssite te laten groeien, had Ecofys investeringen moeten doen in techniek en marketing. Aangezien de site een relatief klein project was van de organisatie waar ruim 200 man werkt, is tot verkoop besloten.

Voor Sanoma betekent de overname een uitbreiding van zijn portfolio met vergelijkingssites. De bekendste daarvan is Kieskeurig.nl. Die site kocht Ilse Media in de zomer van 2006. In augustus 2008 kocht de uitgever vervolgens de site en bladen van Autotrader.nl. Deze sites maken deel uit van het cluster Performance Based, dat valt onder uitgever Sander ten Dam. Daarnaast exploiteert het Kluswebsite.nl en WoonZoo.nl. Die vallen onder het cluster Home Deco.

Deel dit bericht

4 Reacties

Stijn Kruijssen

Ik kende de site eerlijk gezegd niet, maar desalniettemin gefeliciteerd, beide partijen. Wist trouwens ook niet dat Sanoma Digital / Ilse Media een cluster Performance Based heeft; weet iemand sinds wanneer dat is?

JW

Ecofys B.V. is recent gekocht na het faillissement van Econcern door energieleverancier Eneco. Goed dat aan de slogan Onafhankelijk energieprijzen vergelijken weer recht wordt gedaan… 😉

Annette Knijnenberg - Sanoma Digital

@Stijn Het performance based cluster van Sanoma Digital is per 1 januari 2010 gevormd. Onder dit cluster vallen Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, Vakantie.nl, Overzicht.nl en Energieprijzen.nl. Sander ten Dam is als uitgever verantwoordelijk.

Stijn Kruijssen

@Annette Interessant, goede stap van Sanoma. Denk dat er op performance based vlak veel kansen voor jullie liggen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond