Deel dit artikel
-

Yahoo ruilt verlies in voor winst

Internetbedrijf Yahoo heeft het laatste kwartaal van 2009 positief afgesloten met 153 miljoen dollar nettowinst. De omzet uit online advertenties kende op jaarbasis procentueel gezien nog een daling.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.

Yahoo richt zich voornamelijk op groei in de displayadvertentiehoek. En de omzet uit displayadvertenties als banners, steeg het afgelopen kwartaal met 26 procent. Desondanks was er op jaarbasis gezien nog sprake van een daling van een procent.

Wat betreft online zoekadvertenties, waar het bedrijf opbokst tegen concurrent Google, steeg de kwartaalomzet met vier procent. Op jaarbasis was ook hier sprak van een daling, vijftien procent.

Bij Google werd vorige week bekend dat het bedrijf de omzet steeg met 17 procent en de nettowinst groeide met een factor vijf tot twee miljard dollar.

Yahoo boekte een nettowinst van 153 miljoen dollar, een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen het laatste kwartaal een verlies werd geschreven van 303 miljoen dollar. De omzet daalde het vierde kwartaal met 4 procent naar 1,7 miljard dollar.

Vorig jaar sloot Yahoo de langverwachte deal met Microsoft. Het partnership is afgesloten voor de duur van 10 jaar. In deze tijd krijgt Microsoft het exclusieve recht om de zoektechnologie van Yahoo te integreren in de eigen zoekplatformen. Bing zal gedurende deze tijd het betaalde zoekplatform zijn voor de sites van Yahoo. De deal moet nog steeds worden geodgekeurd.

Yahoo wist in het derde kwartaal vorig jaar de nettowinst nog te verdrievoudigen, vergeleken met dezelfde periode in 2008. De omzet daalde in het derde kwartaal van 2009 met 12 procent naar 1,6 miljard dollar.

De nettowinst kwam toen uit op 186 miljoen dollar. Een jaar eerder stond dit bedrag nog op 54 miljoen dollar. Dit was mede te danken aan de kostenbesparingen die het bedrijf doorvoerde. Yahoo schrapte meer dan 2.000 banen.

Bron foto: Yodel Anecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond