Deel dit artikel
-

Investering voor Yelp na afwijzing Google

Investeringsmaatschappij Elevation Partners steekt tot 100 miljoen dollar in Yelp. De populaire community-gedreven bedrijvengids wees eerder nog een overname door Google, waarbij deze laatste bereid was 550 miljoen dollar op tafel te leggen.

Yelp maakte bekend dat het private equitiy-bedrijf 25 miljoen dollar investeert met de aankoop van aandelen. Dit wordt verhoogd naar 100 miljoen dollar door een geplande aankoop van aandelen van werknemers en andere aandeelhouders. Details over de verdere aankoop van aandelen worden pas in de toekomst uit de doeken gedaan.

De gebruiker van Yelp kan zowel op het web als in een applicatie locatiegebaseerd zoeken naar diensten en bedrijven. Het geld wordt gestoken om de marktpositie in de Verenigde Staten vast te houden en groei in Canada en West-Europa te versnellen. Ook voor de ontwikkeling van meerdere mobiele applicaties wordt geld opzij gezet.

Op dit moment is de dienst nog niet beschikbaar in Nederland. De internationale reviewsite Tupalo richtte zijn pijlen vorig jaar al wel op Nederland en ging hiervoor een samenwerking aan met De Telefoongids.

Het verkeer op de site van Yelp oversteeg de 26 miljoen unieke bezoekers in december. Het aantal reviews verdubbelde het afgelopen jaar naar meer dan 9 miljoen. De locatiegebaseerde zoekdienst verdient geld met search- en display-advertenties.

Google introduceerde onlangs, na de afgeblazen overname van Yelp, een eigen dienst. Hiermee kunnen iPhone- en Android-bezitters op basis van locatie met Google zoeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond