Deel dit artikel
-

Driekwart mobiele streams Uitzending Gemist via iPhone

Bij Uitzending Gemist werden over 2009 via de mobiel iets meer dan 2,7 miljoen video’s opgevraagd. De applicatie voor de iPhone en de iPod touch werd in september gelanceerd. De laatste vier maanden van het jaar werden via deze applicatie meer dan 2 miljoen programma’s gestart.

Via Uitzending Gemist werden het afgelopen jaar in totaal bijna 150 miljoen uitzendingen aangezet, in 2008 bleef het aantal steken op 120.000. Het verkeer via mobiel kwam nagenoeg allemaal uit de iPhone-applicatie.

Uit cijfers van 2009 bleek dat in januari van dat jaar mobiel 86.000 video’s zijn opgevraagd, waarvan 63.000 streams via de ‘normale’ applicatie en de rest via de mobiele website.

Het aantal opgevraagde streams via de mobiele website bleef het hele jaar door elke maand onder de 100.000, evenals het aantal gestarte streams via de ‘normale’ applicatie. Terwijl het verkeer via de iPhone-applicatie bij de start in september vrijwel direct de 300.000 opgevraagde streams oversteeg.

Gekeken naar de totale groei van het aantal gestarte streams bij Uitzending Gemist, is het deel uit diensten van partijen als Ziggo, KPN en UPC nog niet duidelijk. Bij navraag blijken die cijfers nog niet bekend. Deze aanbieders verschuiven de dienst Uitzending Gemist richting de televisieschermen.

Mede dankzij de iPhone, is de verwachting dat het aantal opgevraagde video’s via mobiel in 2010 snel zal toenemen. Bij NU.nl zorgt de iPhone ook voor het leeuwendeel van het mobiele verkeer.

Android

Toch blijkt bij de nieuwssite een andere kentering gaande. Elke maand blijkt het verkeer uit de Android-app sneller te stijgen. De 63 miljoen mobiele pageviews in januari, daarvan waren 37 miljoen afkomstig van de iPhone. De mobiele site nam 24 miljoen voor zijn rekening en de Android ogenschijnljik klein aantal van 2,3 miljoen.

Ondanks het kleine aantal pageviews via de Android, is er wel een maandelijkse stijging te zien. In januari was er bijna 25 procent meer verkeer via de Android-applicatie, in vergelijking met december. Het verkeer vanuit de iPhone kende in deze maanden een groei van 20,9 procent.

Deel dit bericht

2 Reacties

Emile Edwards

Leuk al die pageviews, maar hoe zit het het aantal unieke bezoekers iPhone vs. Android vs. mobiele site?

sanne

Bestel de ipod/iphone oortjes op http://bit.ly/qcd3MA SPOTGOEDKOOP!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond