Deel dit artikel
-

Google koopt e-mail start-up, haalt product van markt

Google heeft reMail, de start-up achter de gelijknamige iPhone-applicatie gekocht. De applicatie wordt per direct uit de App Store gehaald.

Financiële details worden niet bekend gemaakt. De iPone-applicatie van de gekochte start-up maakt alle tekst van e-mail doorzoekbaar voor de gebruiker. Het zou een alternatief moeten zijn voor de standaard e-mail-programma van de iPhone.

De applicatie wordt nu uit de App Store gehaald. Gebruikers die het al hebben, kunnen het blijven gebruiken. Al zal de ondersteuning voor het programma per eind maart ook worden stopgezet. Alle betaalde features worden gratis beschikbaar gesteld.

Wat de reden is voor Google om het product van de markt te halen, daar wordt niet over gerept. De oprichter van de start-up, Gabor Cselle, werkte eerder bij Google voor het Gmail-team. Hij keert nu weer terug naar dit team als Product Manager.

Google liet half februari nog weten de stal met sociale netwerkdiensten uit te breiden door Aardvark, een sociale zoekmachine, over te nemen. Eerder experimenteerde de zoekmachinegigant nog met Google Answers, maar hier werd in 2006 de stekker uit getrokken. Volgens TechCrunch zou Aardvark zijn overgenomen voor 50 miljoen dollar.

Deel dit bericht

3 Reacties

Frits Bolkys

Typisch het gedrag van een monopolist die dat ook wil blijven. google wil geen concurrentie, maar de gehele markt onder haar beheer en macht brengen. In de politiek zouden we zulke 'bedrijven' als dictatoriaal benoemen. En nu druk ik me nog netjes uit. Maar de goede verstaander heeft maar een half woord nodig. Scherp, misschien. Maar die kant gaan wel wel op. google en de chinese overheid. andere landen zien hoe het ook kan, niks geen vrijheid voor het individu. Alleen vrijheid voor bedrijven en overheden.

Bas Groot

Ik zou Google niet dictatoriaal maar vrijgevig noemen. Die gast heeft, simpelweg door een appje te maken, een flinke kluit geld binnen gehaald van Google. Mooi toch? Zouden meer mensen moeten doen, Google heeft geld zat.

Robin

Je bent een succesvolle medewerker. Kan niet je ei kwijt bij Google. Doet het zelf. Google signaleert en denkt: hij zit in m'n vaarwater. Ik koop het bedrijf (lees beloon de medewerker). Trek de stekker eruit en neem hem terug in dienst. Wat een top verhaal. Leven en laten leven en zonder wrok je oude medewerker weer op de paylist zetten en hem zijn ding laten doen. Grote klasse. En zijn ontwikkelde techniek zie je binnenkort in ander producten weer terug. Toppunt van innovatie en humaniteit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond