Deel dit artikel
-

Google lanceert mobiele scanapplicatie

Google Shopper is de nieuwe applicatie van Google voor het Android-platform. Het softwareprogramaatje verandert de camera op de mobiele telefoon in een scanner. Hiermee krijgt de gebruiker extra informatie over producten als cd’s, dvd’s en bijvoorbeeld games.

De camera scant de voorkant van een product als een boek of een cd en geeft vervolgens informatie over prijs, biedt de mogelijkheid om een product online te delen of te bewaren in het lijstje met favorieten. Bovendien is er een link met de voice search engine van Google. Dit betekent dat de database van de applicatie ook toegankelijk is voor gesproken zoekopdrachten.

De prijsvergelijkingen die de applicatie geeft zijn enkel nog te zien in de Amerikaanse munteenheid en komen uit grote winkels als Amazon, Wal-Mart en Target. Google Shopper is misschien wel buiten de Verenigde Staten te gebruiken, maar niet toegespitst op de Nederlandse markt.

Waar het aan ontbreekt is de mogelijkheid om met data uit Google Maps de winkelende gebruiker door te sturen naar fysieke winkels in de nabije omgeving. Het lijkt een gemiste kans dat Google geen gelokaliseerde resultaten toont en geen gebruik maakt van GPS. Het is bovendien, met de applicatie die nog in ontwikkeling lijkt, niet direct mogelijk de producten online te kopen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Luc van Poelje - NewMarCom

Zeker een leuke goed werkende app. De Camera zoekt on-the-fly o.b.v. image of bar-code.  Alleen jammer dat de voice search het niet doet omdat we in Europa geen Google Voice hebben 🙁

Ronald

Heb al enige tijd een applicatie op mijn iPhone die dit ook doet (www.streepjescodescanner.nl). Is nederlands product en werkt prima.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond