Deel dit artikel
-

‘Microsoft wint van Apple’

[Video] Mike Gifford, de ongekroonde hardwarekoning van Silicon Valley, bespreekt in zijn kantoor, een ruime kast, het verschil in innoveren bij startups en grote bedrijven.

Van computers tot horloges?

Gifford, die aan de wieg stond van de Sparcstation bij Sun en de Xbox bij Microsoft, de hardware van de Macintosh-lijn bij Apple runde, een bedrijf verkocht aan Dell en tussendoor nog kans zag een bedrijf in scanners naar de beurs te brengen, is weer begonnen aan een nieuw avontuur in een onooglijk kantoortje met flikkerende tl-balken.

Na computers, scanners, set top boxes, spelcomputers en MP3spelers te hebben gemaakt, gokken wij erop dat Gifford’s nieuwste knutselwerk nog dit jaar gaat resulteren in een nieuw horloge met wifi-verbinding. Alleen geeft hij dat niet toe, geheel in de stijl van Silicon Valley.

Hardware guy

In de eerste video vertelt Gifford over zijn wonderlijke carriere, die hem langs vier van ’s werelds grootse computerbedrijven voerde. Deze is alleen aanbevolen voor liefhebbers van werk in het walhalla van de technologie.

‘Ik zou wedden op Microsoft’

In de tweede video vertelt Gifford over het verschil in innoveren bij startups en grote bedrijven, de reden van de geheimzinnigheid en stealth namen bij nieuwe projecten en voorspelt hij de winnaar in de strijd om het digitale huis: Microsoft, met een doorontwikkelde versie van de Xbox.

Elke dinsdag vanaf 10 uur: True Tuesdays. Gepresenteerd door Michiel Frackers, ondermeer mede- oprichter van Planet Internet en 925 en aandeelhouder in Flabber.

Camera en montage: Godfried de Vries.

Eerdere afleveringen:

Aflevering 3: Mark Bernstein: Versplintering van media brengt zorgen met zich mee

Aflevering 2, Daniel Brusilovsky:Techtiener in Silicon Valley

Aflevering 1, Janpieter Scheerder: Nederlandse techbobo verklaart succes Silicon Valley

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond