Deel dit artikel
-

Google lanceert appwinkel gericht op zakelijke markt

Google lanceert de Google Apps Marketplace. Hierin kunnen ontwikkelaars applicaties aan de man brengen. De online softwarewinkel richt zich op de betaalde gebruikers van Google Apps.

Verkopers van applicaties betalen eenmalig 100 dollar, ongeacht hoeveel applicaties ze in de winkel plaatsen. Hierbij geldt dat 20 procent van de opbrengsten naar Google gaat. Opmerkelijk want de meeste applicatiewinkels houden 30 procent, zo ook Apple’s App Store.

Ontwikkelaars bereiken zonder een centraal platform moeilijk de zakelijke gebruikers. De gebruikers op hun beurt willen niet allerlei losse sites afgaan om hun software bij elkaar te sprokkelen. Vandaar dat Google de Google Apps Marketplace opent.

Google Apps, waarin ook Calender en Docs van Google zitten, begint langzaam aan een stevige opmars. Voor het bedrijfsleven is het uitbesteden van e-mail of de keuze om voor softwareoplossingen in de ‘cloud’ te kiezen goedkoper en eenvoudiger te beheren. Onder meer KLM is bezig met de overstap naar Google Apps.

De online winkel van Google kent bij opening 50 externe partijen die meedoen en een applicatie aanbieden.Waaronder Zoho, wat online kantoorapplicaties biedt waarmee gebruikers bijvoorbeeld kunnen tekstverwerken.

De applicaties uit de Google Apps Marketplace zijn te integreren met Google Apps door het gebruik van open standaarden, zoals OpenID en OAuth. Deze standaarden bieden keuzevrijheid voor zowel de betaalregeling als het hostingplatform. Gebruikersinterfaces kunnen worden uitgebreid via de web-based JavaScript-gadgets.

Bron foto: Erwin Boogert (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

sander

link werkt niet doordat er een punt (.) op het eind staat.

Jannemiek - Emerce

@Sander, Het is aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond