Deel dit artikel
-

Kleine uitgever met grote plannen naar Amerika

Four People, de Nederlandse exploitant van spaarprogramma’s als Zinngeld, Surfrace en Jurkjes.nl, gaat van start met een nieuwe vestiging in de Verenigde Staten. Er zijn ook plannen in een vroeg stadium om de Belgische en Duitse markt te betreden.

De uitgever is in Nederland vooral actief met de eigen websites. Hiervoor werkt Four People samen met affiliate marketingbureaus als TradeDoubler en Daisycon. Daarnaast genereert het bedrijf ook leads voor klanten, zonder tussenkomst van een affiliate marketingbureau.

In de Verenigde Staten start Four People met een andere tactiek. "In Nederland hebben we de eigen concepten die we vermarkten. Daar starten we met campagnesites voor adverteerders en werken we niet direct vanuit een eigen platform", aldus Stijn Kruijssen. De eerste campagnes voor adverteerders worden in het voorjaar gelanceerd.

Kansen

Kruijssen: "Het zijn twee verschillende markten. In de Verenigde Staten is het moeilijk om meteen met een eigen website te starten. Het is beter de markt te betreden van adverteerders en lead campagnes." Hij meent dat er nog genoeg kansen liggen in de Verenigde Staten. "Er is een aantal dingen die wij hier in Nederland zien die daar niet gedaan worden, op het gebied van affiliate marketing en het werven van leads."

Kruijssen ziet de uitbreiding wel zitten: "Een affiliate bureau als Daisycon of TradeDoubler die zitten in een markt waar alles al vast staat. Zij kunnen minder makkelijk even naar het buitenland. Alle grote partijen zitten overal al. Voor ons is het als uitgever van websites makkelijker om voet aan de grond te krijgen in bijvoorbeeld Europa. Met een concept voor adverteerders om leads te genereren en marges die wat hoger liggen, heb je meer mogelijkheden."

Europa

Op dit moment focust het bedrijf zich in Europa op Nederland. "Maar we kijken steeds meer naar omringende landen zoals Duitsland waar de affiliate marketing groot is qua campagnes. In de toekomst willen we kijken hoe we de concepten meet in België en Duitsland uit kunnen rollen", aldus Kruijssen.

Deel dit bericht

7 Reacties

Brinky

go stijn

Joris Toonders

Congrats Stijn, Jeroen, Sjoerd en Eric! Veel plezier en succes daar.. fantastisch kicken om daar te ondernemen natuurlijk ;-) GO with the flow!

Leon Gerrits

Leuk om te zien hoe ambitieuze, jonge mensen succesvol binnen affiliate marketing de wereld gaan veroveren. Kleine kanttekening is dat TradeDoubler vooral actief is in heel Europa met 18 verschillende lokale kantoren, maar helaas niet in de US. Heel veel succes gewenst met deze uitdaging!

Vincent Heidinga

Leuke stap mannen!

lmlang

toitoitoilaura 🙂

Astrid

Gefeliciteerd guys! Houd ons op de hoogte!

Jenna

Heel veel succes! The American Dream …

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond