Deel dit artikel
-

iDEAL doorbreekt grens van 100 miljoen betalingen

Na de start in oktober 2005, heeft 4,5 jaar later de 100 miljoenste betaling met iDEAL plaatsgevonden. Volgens Wijnand Jongen, directeur van de belangenvereniging van webwinkeliers, Thuiswinkel.org, is iDEAL de ‘accelerator van de Nederlandse thuiswinkelmarkt geweest’.

"Zonder dit betaalmiddel zou de Nederlandse e-commerce niet zo groot geweest als het nu is", stelt Jongen.

Naast de 8 banken die al werken met iDEAl zal in het voorjaar ook Triodos Bank toetreden.

Het aantal iDEAL-betalingen is het afgelopen jaar met 63 procent gestegen. In totaal werd 39 procent van de laatste online aankoop met iDEAL gedaan. Op een tweede plek staat de acceptgiro, bij de laatste online aankoop koos 22 procent van de consument voor deze betaalwijze.

Thuiswinkel.org pleitte onlangs nog voor een iDEAL-betaalsysteem als basis voor mobiele betalingen. "Mobiel betalen staat met het toenemende gebruik van smartphones weer volop in de belangstelling, met name voor fysieke betaalsituaties waar ook met een pas betaald kan worden. Een doorbraak is echter nog niet in zicht, ondanks eerste initiatieven", aldus Frank de Groot, voorzitter van de werkgroep Betalingsverkeer van de Thuiswinkel.org"

Op dit gebied zijn er meerdere kapers op de kust. Naast Paypal heeft bijvoorbeeld Apple al meer dan 100 miljoen iTunes-accounts met credit card-nummers in zijn database. Amazon heeft een vergelijkbaar aantal credit card-nummers in zijn systeen.

Deel dit bericht

2 Reacties

kiwigreen

Misschien dat iemand van iDeal eens kan praten met de Nieuwzeelandse banken. Die proberen al een tijdje een gelijksoortig systeem op te zetten 'Poli'. Alleen het werkt alleen maar op windhoos

User

40% van de consumenten wil achteraf betalen, aangezien de bestelling ook pas de volgende dag wordt geleverd. Het kredietrisico kan via eFactoring worden afgedekt. Dit is tegenwoordig de oplossing voor webwinkels om consumenten de populairste betaalwijze(acceptgiro/op rekening) aan te bieden en de risico?s uit te besteden aan een externe partij..Bij icmo is volledige outsourcing mogelijk: facturen versturen, credit checks, debiteurenbeheer, risico overname, eFactoring, herinneringen versturen, incasso, etc.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond