Deel dit artikel
-

Traditionele bureaus ontberen nieuwsgierigheid

[Video] De inspiration days van de SpinAwards zijn een komen en gaan van bureaus die hun zegje willen doen. Mobile is de laatste hype, maar klanten moeten beseffen dat er niet vanuit het middel gedacht moet worden. En traditionele bureaus lijken de boot te hebben gemist.

SanomaDigital schuift aan tafel met de bureaus. Koen de Groot van Red Urban, Jeroen de Bakker van Lab1111 en Dick Buschman van Achtung bespreken de nieuwe bureauwereld. Kun je vandaag de dag nog spreken van online en offline bureau’s, is een vraag die wordt opgeroepen. Traditionele bureaus zouden de nieuwsgierigheid ontberen om te ontdekken hoe nieuwe technologieën of sociale media als Twitter, goed ingezet kan worden.

Na social media wil iedere klant nu ‘iets met een appje’. Hoe belangrijk is mobile? "Het hele internet is een interactieve speeltuin,mobile is gewoon een extensie erbij", aldus Pegge Wijtzes van Kong, die van mening is dat je middelenvrij moet denken.

Opvallend is dat het aantal genomineerde mobiele concepten bij de SpinAwards achterblijft in vergelijking met de andere categorieën. Vorig jaar waren er drie genomineerden voor het Beste mobiele concept. Dat stond toen al in schril contrast met de tien kanshebbers in de categorie Beste online campagne. Dit jaar is er slechts één genomineerde in de mobiele categorie, de iPhone-applicatie van Albert Heijn. Ter vergelijking, de categorie Beste online campagne kent dit jaar negen nominaties.

Naast Achtung volgen Kong Amsterdam en Tribal DDB met beide vijf nominaties. Het zijn de campagnes Stanislav (Kong Amsterdam), de criminele Hyves-actie van Justitie en Cinema 21:9 (Tribal DDB) voor Philips waarmee deze bureaus elk vier van de vijf nominaties binnenhalen. Deze campagnes krijgen dan ook de meeste nominaties dit jaar.

Tijdens de inspiration days kwamen de genomineerden hun werk persoonlijk toelichten voor de jury en het publiek. De uiteindelijke winnaars worden tijdens de SpinAwards Night bekend gemaakt op 8 april.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond