Deel dit artikel
-

9292 zet massaal QR-codes in

Reisadviesbedrijf 9292 gaat bij ieder online reisadvies QR-codes tonen, zodat de reiziger het advies mee kan nemen op zijn mobiele telefoon.

Vanaf vandaag toont 9292 bij alle reisadviezen op zijn website een soort streepjescode. Dat is een gecodeerd internetadres die uniek is per zoekopdracht die een gebruiker van 9292.nl uitvoerde. Hij houdt zijn telefoon voor het computerscherm, laat de camera de QR-code zien en de telefoon zoekt automatisch het bijpassende internetadres op.

De volgende stap van het reisadviesbedrijf is real time informatie over het reistraject toevoegen. Zo kan de reiziger tussentijds zijn route eventueel nog aanpassen.

QR-codes winnen aan belangstelling als middel om het vaste en mobiele internet en de fysieke wereld aan elkaar te verbinden. TNT Post, bijvoorbeeld, drukt sinds kort op verzoek van DM-klanten QR-codes op poststukken. Wanneer de ontvanger met zijn mobiele telefoon deze tweedimensionale code inleest, wordt hij doorgestuurd naar een mobiele website. De verzender kan daar aanvullende presentatie tonen, bijvoorbeeld een filmpje, kortingsbon of productspecificaties.

Google is de moderne barcodes aan 100.000 MKB’ers in de VS gaan uitdelen zodat winkelend publiek ’s middag bijvoorbeeld een restaurant kan bookmarken om het ’s avonds te bezoeken.

Op vergelijkbare wijze stopt de uitgever van de reisboekenreeks Rough Guide QR-codes in zijn boeken. Wie zijn reis plant met een Rough Guide hoeft niet allen bestemmingen meer op papier te noteren. Het oog van de mobiele telefoon doet het werk al.

Deel dit bericht

8 Reacties

Robin

Zou ook wel eens fijn zijn als ze iets aan de Usability van de site zouden doen…. Dit soort dingen is erg leuk, maar de basis van die site is m.i. niet eens in orde.

MC

Het zou handig zijn geweest als Erwin Boogert een link had ingevoegd met informatie over QR-codes. je hebt een telefoon met camera nodigQR code reader op telefoon (niet standaard)toegang tot internet via mobiel 

Erwin Boogert - Emerce

Ik dacht dat dat voor zichzelf sprak, maar kennelijk niet.  Reader software voor iPhone -> Neoreader -> http://www.neoreader.com/ Reader software voor Android -> Barcode Scanner -> http://www.androidtapp.com/barcode-scanner/ Reader software voor Symbian -> Kaywa -> http://reader.kaywa.com/  Zelf barcodes maken, kan via bijvoorbeeld http://www.qrcode.nu/

Ronald

@Erwin…of surf met je mobiele telefoon naar http://www.qrcode.nu, dan kom je daar op een geoptimaliseerde website voor de mobiele telefoon en kan je gelijk een QR reader downloaden. De website herkent namelijk je telefoon en kan daardoor de juiste link aanbieden.  Na de omarming van de QR code door TNT Post, nu weer een mooi initiatief om de QR code meer bekendheid te gaan geven. In een simpele scan de reisinformatie op je mobiele telefoon, slimme integratie van de middelen die ontwikkeld zijn.

nico

Heerlijk praktische online<>offline link, zonder veel getoets, mits de scanner de code snel, en ook met beetje 'shaking hand' herkent. Bijzonder ook om te zien hoe Google zo offline ook weet waar je bent, wat je doet & checkt. Ik zweer het je. Ze gaan in televisie, energie en straks restaurants, etc. En ze worden nog succesvoller ook. Over visionairs die het internet ten volste hebben ingezet voor hun business gesproken… 🙂

Dago

Vergeet de bleepr QR applicatie niet, die heeft als extra ook nog eens de mogelijkheid om je laatste reizen overzichtelijk weer te geven, zodat je niet telkens opnieuw hoeft te scannen.  http://itunes.apple.com/nl/app/bleepr/id361163592?mt=8

Alexander IJ

@Dago, die Bleepr QR applicatie werkt voor geen meter. Er zit geen realtime scanner op, waardoor je vaak weer opnieuw een scherpere foto moet maken.  Zelf gebruik ik de Beetagg applicatie, werkt erg snel.

Arjen

Gaaf! QR codes gaan nog eens heel veel gebruikt worden in Nederland. Ik heb zelf een QR-generator online staan: http://www.createqr.com/   

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond