Deel dit artikel
-

TNT onderzoekt beursgang posttak

De krimpende Nederlandse postmarkt noopt TNT tot het onderzoeken van een mogelijke beursgang van de posttak. Hieronder vallen ook de e-commerce-activiteiten. Ook verkoop van de Europese activiteiten of samenwerkingsverbanden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Italië behoren nog tot de mogelijkheden.

Dat laat het bedrijf weten voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Met een eventuele beursgang of samenwerkingsverbanden meent TNT een strategie in te zetten waarmee het problemenkindje, de postdiensten, weer groeit. Dit zal onder meer gebeuren door vernieuwingen op het gebied van e-commerce. TNT Post richt zich op een solide kasstroom en kostenbesparingen.

Verkoop

Voor de Europese postactiviteiten richt het bedrijf zich op samenwerkingsverbanden of verkoop in  de grote landen waar TNT Post een sterke marktpositie heeft: Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Italië.

Een eventuele beursgang vereist wel goedkeuring van de aandeelhouders en de ondernemingsraden.

Eerder maakte TNT nog bekend het Nederlandse TopPak te hebben overgenomen, een logistieke speler, onder meer op het gebied van e-commerce. TNT versterkt hiermee volgens eigen zeggen zijn positie door een extra service toe te voegen aan de e-fullfilment diensten die het al biedt.

Deze overname sluit aan bij de strategie van TNT, om meer te investeren in eigen webshops en overnames van bedrijven die zich richten op software of logistieke zaken voor webshops. E-commerce zorgt voor meer pakketjes. Dat zou de daling van omzet in brieven goed moeten kunnen maken.

Deel dit bericht

5 Reacties

Martin Bongers

Zou Jannemiek de kop boven het artikel nog even kunnen toelichten?Er staat: 'TNT stoot webshops mogelijk af'.Ik begrijp uit het artikel namelijk het omgekeerde: financiele versterking om meer webshops te servicen, of eventueel zelf te exploiteren.Dank.

Nishant Dogra

Kop boven het artikel klopt niet; TNT stoot de websshops niet af maar zoekt een partner voor haar Post divisie (Inclusief eCommerce).TNT Post zal zich juist meer gaan focussen op de ontwikkeling van haar eCommerce activiteiten. Titel graag aanpassen! Grt, Nishant Dogra (TNT Post)   

Jannemiek - Emerce

@Martin en Nishant, Bij mijn weten wordt de tak TNT Post, waaronder ook e-commerce valt, zelfstandig via een eventuele beursgang. Het is daarmee geen kernactiviteit meer. Vandaar ook de gekozen kop.

Martin

Jannemiek, wat wordt na die eventuele beursgang, volgens jou dan wel de kernactiviteit? Ik ben erg nieuwsgierig.

Danny Mekic

Snapt iemand nog wat ze bij TNT aan het doen zijn? De postkantoren zijn vervangen door Brunabalies en vandaag kopt het Financieele Dagblad "TNT neemt afscheid van post". Ik snap het niet meer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond