Deel dit artikel
-

Nieuwe investeerder heeft 250.000 voor techstarters

Het onlangs opgerichte Venturez, een samenwerkingsverband van Venture Republic en Sky Invest, heeft voor dit jaar een kwart miljoen euro gereserveerd voor techstarters. De gesprekken met de eerste bedrijfjes lopen al.

In eerste instantie kijkt Venturez voor het programma Startup Team naar  innovatieve technologie startups in Nederland. Het programma biedt een investerings- en begeleidingsprogramma. "Naast financiële middelen proberen we vanuit de commerciële kant ook wat te betekenen voor de ondernemers. Bijvoorbeeld door vanuit ons netwerk de eerste deals binnen te halen. Dat is toch vaak een aanjager voor zo’n bedrijfje", aldus Danny de Wit, Managing Partner.

Op termijn zijn er plannen om wereldwijd startups onder de loep te nemen, mochten er genoeg interessante initiatieven uit de markt komen. Maar in eerste instantie richt het programma zich op Nederlandse bedrijven, met een uitstap naar Europese initiatieven wanneer deze de moeite waard zijn.

Het eerste geld is ingelegd door de bestaande aandeelhouders. Er lopen gesprekken met startups waarin Venturez is geïnteresseerd, al worden er nog geen namen genoemd in verband met andere ‘kapers op de kust’.

De Wit: "Er is bijvoorbeeld een bedrijf dat een product ontwikkelt waarmee gebruikers online real time muziek kunnen maken. Er zit een model achter wat veel kan doen qua uitwisseling van muziekbestanden. Het is een vergaand concept." Hij vervolgt: "En we kijken ook naar meer infrastructurele toepassingen. Bijvoorbeeld real time trackers van internetverkeer."

Dit jaar wordt er gemikt op een ‘stuk of 20 startups om geld in te steken’. "Het ligt er aan welk kapitaaal ze nodig hebben om uit de startblokken te komen. En wat we qua marketing en sales voor ze kunnen betekenen", aldus De Wit.

Deel dit bericht

12 Reacties

Robbert

Twintig start up's met EUR 250.000,-??

Robbert

Naast hun nieuwe initiaitief bestaat de voornaamste trackrecord van de "Managing partners" uit Exvo.com, een zo te zien niet functionerende website (iig niet bij mij op dit moment). De website van Sky Invest heeft nagenoeg geen traffic en er is bovendien niets te vinden over huidige participaties of die in het verleden gedaan zijn. Ik weet niet of mensen met een briljant idee nou opgeroepen moeten worden om zich hier te melden….

Rob

slaat nergens op. 20.000 euro per start up.

R

wie neemt Emerce nog serieus?

Gijs Vroom - Emerce

@R Leg eens uit waarom we met dit artikel niet serieus genomen zouden moeten worden. Alleen dat roepen is niet zinnig, kom dan met argumenten.We brengen overigens het bericht wat dit investeringsfonds feitelijk beweerd. De quotes staan tussen de haakjes.

Joost

20.000 per startup. Zo werkt Y-combinator ook en neemt hiervoor hele kleine belangen. Ze begeleiden de startup ook naar volgende investeringsrondes. 

Leonard Wolters

Ik geloof niet in dergelijke mini credits. Een startup moet zich richten op haar dienst/product, met name het eerste jaar. Met 20k kan je direct je weer gaan focussen op een tweede ronde geld ophalen.  Starters moeten doen waar zij goed in zijn; hun product/dienst ontwikkelen. Geld is hierbij essentieel, maar de focus moet hier niet op liggen

Jeroen

Ben het niet helemaal eens met het commentaar! Wellicht kunnen er vraagtekens worden gezet bij de track records van de desbetreffende bedrijven, maar 20k kan juist in de eerste 2 a 3 maanden voor een positieve cash flow zorgen, van waaruit vervolgens de inkomsten uit productverkoop moeten volgen! Dus 20k is niet veel maar kan in sommige gevallen het verschil maken!!

Danny de Wit

Het is tegen onze principes om te reageren op anoniem commentaar.  Toch een kleine kanttekening, wanneer een trackrecord niet publiek wordt gemaakt, betekent dat niet dat het er niet is. Verder kun je met een investering tussen de 15.000 en 50.000 prima een bedrijf neer zetten. Y-Combinator heeft dat reeds talloze keren bewezen.  Het is een kwestie van de juiste ondernemer/ontwikkelaar, een goed idee en keihard werken. Voor ons de normaalste zaak van de wereld. 

Onno der Nemer

Iedereen die klaagt over de 'laagte' van het bedrag is duidelijk geen ondernemer. 20k is niet veel maar het kan op ZOVEEL gebieden net dat extra zetje zijn.

Michel

Er moet denk ik een nuance gemaakt worden in het investeren zoals hier beschreven, nl het financi?le stuk (geld) en softe stuk zoals coaching, connecties, ervaring. Nu weet ik niet of deze partij goed is in het laatste stuk, maar persoonlijk zou ik in geval van 20k liever naar een bank gaan of aan familie/vrienden vragen, dan een stuk(je) van je bedrijf weg te geven aan investeerders. Echter indien een dergelijke partij naast geld ook veel coaching, netwerk en andere toegevoegde waardes kunnen brengen, waarom niet??  Pas alleen op voor mooie verhalen van moedwillige investeerders als startende ondernemer, zeker als je er van overtuigd bent dat jij (en je team) in staat bent om je mooie plan goed tot uitvoer te brengen.  Cre?er eerst body (bv werkend prototype/platform/dienst, liefst met >1 cases) en ga -dan- pas op zoek naar investeerders. Je kan dan hoogstwaarschijnlijk meer geld ophalen tegen een lager %. Veel succes allemaal, blijf vooral ondernemen! 

M

Als investeerder zou ik liever in een startup zitten die intrinsiek al gezond is, maar nog net dat beetje extra mist om een succes te worden. Dan gaat het niet primair om geld, maar om netwerk, kennis en ervaring, synergie, strategisch advies, etc. Tonnen of miljoenen pompen in een startup die voorlopig nog geen geld in het laatje brengt is een enorm risico en volgens mij een achterhaald model.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond