Deel dit artikel
-

“Wij groeien uit tot een alternatief voor eBay”

[Startup watch] TinyPay zag de belangstelling voor het product toenemen na het winnen van een internationale aanmoedigingsprijs voor startups. Onder meer een grote Amerikaanse aanbieder van software en een sociaal netwerk tonen belangstelling.

De startup uit Delft biedt gebruikers de mogelijkheid om binnen een minuut een product te koop aan te bieden. Financiële afhandeling gebeurt dankzij gebruik van een API van PayPal. Het management van de producten gaat via de e-mail en de betalingen worden volledig afgehandeld door PayPal. Verkopers kunnen een formulier invullen en de uiteindelijke advertentie via een embedcode delen op sociale netwerken of blogs. Een deel van de transacties gaat in de zak van TinyPay.

"Op dit moment rollen we onze API uit. TinyPay is handig voor de quick sales, maar de infrastructuur kan ook gebrand worden en gebruikt worden door grotere bedrijven die een nichemarktplaats op willen zetten", aldus Richard Straver, één van de medeoprichters.

Contacten

Na het winnen van een aanmoedigingsprijs werden al snel contacten gelegd. Straver: "Efactor.com en Lavapeople.com willen graag werken met TinyPay. En we hebben contact met enkele Amerikaanse partijen, al kan ik daar nog geen namen bij noemen." Hij doelt op een aanbieder van elektronica en een sociaal netwerk. "Geen Facebook hoor, het is meer een niche platform."

De afgelopen week is het ‘verschrikkelijk snel’ gegaan. "Dinsdag gingen we langs bij het event, we dachten een presentatie te geven en dat dat een goede oefening zou zijn. Tot we wonnen. Vanaf daar is het eigenlijk veel te snel gegaan."

De site lag er uit door de nieuwe bezoekers. "Daarvoor hadden we 100 gebruikers die zo’n 100 producten aanboden. Vorige week zaten we ineens op 10.000 nieuwe gebruikers per dag", aldus Straver.

Weekendproject

De zelfverzekerde medeoprichter ziet de toekomst wel zitten. Al is TinyPay ooit wel begonnen als weekendproject. "We hebben webdevelopmentbedrijf en meerdere commerciële projecten lopen. Voor TinyPay hadden we eigenlijk geen tijd. In simpelheid is het genius, vonden wijzelf. Dit kan wel eens wat worden, dachten we nog." Maar TinyPay had in het begin niet de focus. "Alleen, soms gebeuren dingen met toeval."

TinyPay is mondiaal ingesteld en er is ook een Amerikaans bedrijf voor opgezet. "We denken er over na om twee mensen in een kantoor in Sillicon Valley neer te zetten", laat de optimistische Straver weten. Hij heeft het uitgedacht. Er worden extra ontwikkelaars aangetrokken op termijn en binnen een jaar, of twee jaar wordt er kapitaal gezocht.

Alternatief

Straver wil het product doorontwikkelen en denkt oprecht binnen twee jaar uit te groeien tot een geducht alternatief voor eBay. "Ik weet zeker dat dat haalbaar is. De trend is het decentraliseren van het web. Mensen hoeven niet naar onze site  om de producten te zien, de producten worden gepost op blogs of sociale netwerken. Dat speelt veel beter in op de huidige markt."

Het bedrijf richt zich op de gelegenheidsverkoper, en beginnende huis-, tuin- en keuken-webshops en de bedrijven die een gebrande versie van TinyPay willen draaien om een nichemarktplaats aan te maken.

Deel dit bericht

4 Reacties

kees

leuk, maar je zal goedkoper moeten zijn dan Ebay wil je hun aanvechten. Mensen dingen laten verkopen zonder een account is erg risicovol,fraudeurs zullen je dankbaar zijn en direct misbruik hiervan maken. De dekking van Paypal en vooral hun service is waardeloos.

hans

kom op kees,denken in mogelijkheden….dit is idd iets waar ze tegen aan kunnen/zullen lopen (fraude) maar betekent nog niet dat het geen mogelijkheden heeft. en paypal heeft ook voordelen

Johan

Eindelijk een alternatief voor monopolist ebay en dat dit niet eerder is bedacht?!  @ Kees:Als je iets te koop wilt zetten moet je wel beschikken over een paypal account en paypal doet er alles aan om fraudeurs te herkennen en te weren dus daar maak ik me niet zo'n zorgen over. E-bay rekent overigens minimaal 8 to 16% dus tinypay is al een stuk goedkoper met hun 5% fee.  Ook leuk dat een NL startup eindelijk in de picture staat in silicon valley, hopenlijk zetten zij Nederland als innovatieland op de kaart!

Wim Plevier

Wil geen azijnzeikerd zijn, maar het is best heel erg vroeg om te gaan roepen dat je een alternatief voor eBay wilt zijn als het aantal artikelen in nederland is… 3. En het wereldwijde aantal artikelen > 100 euro … 4 Persoonlijk vind ik dat Emerce ook wel wat beter mag aangeven wat het huidige formaat van een bepaalde partij is.  Wel een hele lekkere simpele interface, complimenten daarvoor. Misschien komen ze nog eens, die miljoenen advertenties.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond