Deel dit artikel
-

Google koopt 3D-desktopontwikkelaar

De Canadese startup BumpTop is overgenomen door Google. De zoekmachinegigant lijkt met de overname techniek in huis te halen om 3D-desktopsoftware voor tablets in te zetten.

Beide partijen doen weinig uit de doeken als het aankomt op overnameprijs. Google zwijgt over de plannen die het heeft met de startup. Het is goed mogelijk dat Google de software in wil zetten voor Android-apparaten of tablets.

Met de software van de startup wordt een desktop van tweedimensionaal omgezet in een driedimensionale navigeerbare omgeving. BumpTop werkt daarnaast met multi touch. De gebruiker kan de programma’s op het bureaublad organiseren door met een simpele handbeweging objecten te stapelen of in de driedimensionale omgeving op een muur tonen.

BumpTop laat op de eigen site weten te zijn overgenomen. De software is de komende week nog down te loaden, daarna niet meer. Eerdere versies die een gebruiker al in zijn bezit heeft, blijven wel gewoon werken.

Google is het afgelopen jaar flink op overnamepad en maakte eerder al bekend om een minimaal een overname per maand te plannen. Zo kocht het eerder Aardvark, reMail, Picnik en Plink.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond