Deel dit artikel
-

Verkoop Google-telefoons overtreft iPhone-handel

In de VS circuleren nu al meer telefoons met Googles Android dan er Apple iPhones zijn. Google neemt de nummer twee-positie op de Amerikaanse smartphonemarkt over.

Dat blijkt uit onderzoekscijfers over het eerste kwartaal van 2010 van NPD Groep.

De verdeling:

  • RIM / Blackberry – 36 procent
  • Androiod – 28 procent
  • Apple OS – 21 procent

Nokia speelt in Amerika tot diens grote ongenoegen amper een rol van betekenis, hoewel de Finnen wereldwijd rond de 40 procent van de smartphonemarkt in handen hebben.

Een belangrijke drijver achter Androids inhaalslag op de Amerikaanse markt is het feit dat mobiele operators sterk met elkaar concurreren. Enkel AT&T mag officieel iPhones verkopen. De andere aanbieders, zoals T-Mobile en Verizon (Vodafone), positioneren daar Android-toestellen tegenover.

Een tweede reden is dat er meer typen Android-telefoons zijn dan iPhones. Apple kent in zijn portfolio wel twee smaken: de iPhone 3G en de iPhone 3GS.

In Androids diversiteit ligt ook het gevaar. Er circuleren zo veel verschillende versies van het besturingssysteem dat uitgevers en ontwikkelaars niet weten op wie ze zich kunnen en moeten richten. Fragmentatie en de resulterende verwarring onder ontwikkelaars wordt als een significante bedreiging gezien voor de Android-omgeving. Van Apple iPhone OS circuleert altijd 1 versie omdat alle Apple-telefoons in feite hetzelfde zijn.

Deel dit bericht

3 Reacties

Robbert L

Appels en peren.Een besturingssysteem sec vergelijken met een besturingsysteem en de smartphone in ??n (Iphone). En niet los te verkrijgen van elkaar. Want de verkopen van de Google Android (de telefoon) zijn dramatisch laag.Dus een beetje spin van de Google paarse broeken

Maarten

@Robbert: helemaal eens!Ik was ook verbaasd over de kop (misschien pageviews winnen).Verder klopt het dat in de USA Android devices in het 1e kwartaal de iPhone outselled…MAAR…analisten verwachten dat dit een omkeer zal maken zodra de iPhone 4th gen uitkomt.maar ook al verkoopt Android meer…de Google Phone verkoopt dramatisch slecht, en terecht! Ik heb HTC Desire en de HTC sense laag is gewoon stukken beter.Google Phone sales = goed voor Google omzet, Android levert ze niks op behalve meer devices met hun vrijwel open source software.. Ook vreemd dat het iedere keer Google Android wordt genoemd terwijl grootste deel van Android in handen is van de Open Handset Allicance. @Redactie: type-o: "Androiod"? 😉

lex Hoogers

Beste,

Als productontwikkelaar/ontwerper heb ik een uitvinding gedaan voor mobieltjes wie kan mijn helpen dit te verwezenlijken.
Graag uw reactie !

Met vriendelijke groet,

Lex Hoogers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond