Deel dit artikel
-

‘De Telefoongids en Gouden Gids staan te koop’

Het moederbedrijf van De Telefoongids en de Gouden Gids staat te koop. De schuldeisers vinden de schuldenlast te zwaar en zoeken een manier om die te herfinancieren.

Daarom hebben ze investeringsbank Rothschild aangesteld om de verkoop van European Directories te onderzoeken.

Dat meldt de Financial Times vanochtend op basis van bronnen met directe kennis van de herstructureringsplannen.

European Directories exploiteert behalve in Nederland ook bedrijvengidsen exploiteert in 8 andere landen. Het heeft ook belangen heeft in ClearSense, Scoot Media, De Heus Response Media en Werkspot.nl.

De onderneming boekte over 2009 een omzet van 686 miljoen euro en een bruto winst van 182 miljoen euro. Dat staat volgens de schuldeisers, een groep banken, echter niet meer in verhouding tot de schuldenlast van 2,1 miljard euro.

Als Rothschild er niet in slaagt een koper te vinden, nemen de schuldeisers het roer in eigen handen en voeren volgens de Engelse zakenkrant zelf een financiële reorganisatie door.

Het is niet bekend of het bedrijf als geheel wordt verkocht of dat opsplitsing ook een optie is.

De Telefoongids en de Gouden Gids kregen in augustus 2008 van de toezichthouder toestemming om samen te gaan.

Foto: recyclethis (cc)

Deel dit bericht

29 Reacties

Driek

Ben benieuwd of het doek nu toch (eindelijk) gaat vallen voor ClearSense dat nog steeds geen winst heeft weten te behalen.

Ex-cser

Betekent dit het einde van ClearSense?

Karel Kolb

Scoot en De Heus zijn ??n.

Erwin Boogert - Emerce

Je hebt helemaal gelijk.

Rick

En daarnaast hebben ze ook miljoenen gestoken in Spotzer. http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2236170

Johan de Wit

Wat kunnen de consiquenties zijn voor de Telefoongids en Goudengids.?Komt dit door de fusie ? Werknemer DTG enGG

johan de wit

Consequenties…sorry foutje

Print of Online

Alle goede verkopers zijn al een paar jaar weg daar, dan kun je dit verwachten!

paul witte

Wat zou een uitgangssituatie kunnen zijn na de 24e? Opdoeken of doorstarten?

JvD

He he. Eindelijk gerechtigheid. Jammer dat niemand zo'n clubje spammers en MKB-oplichters wil hebben natuurlijk. En die droeftoeters van een verkopers al helemaal niet. Dit alles mede mogelijk gemaakt door Irma K. die thuis op de bank zit en aan het kijken is naar new opportunities……hahaha.

Martin

Net zoals bij oude auto's, zou je sommige bedrijven een premie moeten geven om naar de sloop te gaan, niet om er mee door te gaan. Ook in dit geval zou dat heel wat milieu voordelen opleveren.

k?rsb?

Reactie op JvD,Volgens mij is Irma hier niet schuldig aan. Maar is dit drama gestart toen Truvo binnen stapte bij CS, in de vorm van Rob Abbering en zijn vlugge verkoop praatjes. Klik van Boekel en zijn kornuiten hebben het alleen af gemaakt. Aan alles komt een eind zo ook aan bedrijvengidsen

Ron Smit

Jammer van dit bedrijf, dat eens een mooi bedrijf was. 12 jaar geleden hadden ze het al anders moeten doen, met de opkomst van internet. Daarna was er geen houden meer aan. p.s. inderdaad de goede verkopers waren voor de fusie al weg. Niet nog een keer de stoelen dans en poppenkast.

Driek

Toch opmerkelijk dat er bij Clearsense nog steeds vacatures openstaan, worden ze zoals gebruikelijk weer in het duister gehouden of op het verkeerde been gezet over dit nieuws?

john

De gidsen zullen zeker blijven verschijnen, het blijkt dat 997000 personen per dag het boek nog gebruiken, en op internet iets meer dan 1 miljoen.De fout is dat internet gebruikers, alleen bij hub zelf afgaan, die gebruiken ze dan niet.Na het programma van kassa met 1 miljoen kijkers hebben maar 66000 mensen aangegeven gids niet te willen hebben.en terwijl er meer dan 7000000 worden verspreid.Dus nog steeds genoeg mensen die het wel gebruiken.Reis je veel per trein??? nee.Goh moeten de treinen dan weg , die worden toch niet gebruikt.Laat een ieder zijn eigen product keuze maken wat men gebruiken wil.Het gaat de adverteerder erin er alleen maar om dat de klant bij hem komt en als dat via boek of internet is zal hem worst wezen.Verder heb ik uit betrouwbare bron, dat niet de beste vertegenwoordiger de gids hebben verlaten, maar de mindere.

Peter

Hey John. Mischien kun je eens een cursus Nederlandse taal op VMBO niveau gaan opzoeken in de Gouden Gids. Zou je goed doen.

john

Dank je Peter,je hebt mijn bericht goed gelezen.Kun je zien , dat er toch nog mensen zijn die het boek gebruiken.En lollig doen over de rug van anderen, je moet eens kijken onder artiesten, misschien kun je daar je humor wel kwijt.

Tinus IJger

Hahaha John……. blijf geloven, als jij het niet meer doet, wie doet het dan nog wel…… En poets die -120 miljoen nog even weg aub, of leg er een boek op!

superseller

Ja John, degene ben jij. Geeft maar weer aan hoe scherp je bent. Zal wel een ouwe `GG gids want de nieuwe bestaat niet meer..Gewoon even afstoffen en hij ziet er weer uit als nieuw. Zie dat van Boekel ook al het zinkende schip verlaat ;-), zal ook wel weer een mindere zijn volgens jouw theorie…keep dreaming de slimme zijn allang verdwenen aangezien er geen redden aan is daar. Op jou zit verder niemand te wachten dus gewoon doorgaan tijger…….

John

John, kun je in het vervolg svp reageren onder een andere naam. Als naamgenoot heb ik namelijk een naam hoog te houden.

john

Let op. Wat op intensive care ligt ,gaat niet allemaal de pijp uit.En John, sinds wanneer heb je een wettelijk gedeponeerde naam?Voel me net Wilders hier.

Hendrik

Oh oh oh, John zonder enige vorm van zelfrespect. Jij hebt dus duidelijk een training van de telefoongids gehad. Keep on dreaming met je cijfertjes. De vraag blijft nog steeds hoeveel mensen krijgen de gids maar kunnen het boekje goed gebruiken voor in de kattebak of je ramen ermee schoon te vegen.  Geef toe de ranking en de rest van de blablabla verhalen. Mensen wordt wakker, iedereen gebruikt google en je hoeft echt geen honderden of duizenden euro's te betalen om gevonden te worden via google. Een goede internet site van je bedrijf is voldoende.  Ik heb zelf bij de telefoongids gewerkt en durf het niet eens te vertellen. Wat een slechte stap was dat zeg, maar gelukkig kwam ik hier zelf al heel snel achter.  Van mij mogen ze inderdaad naar de sloop!!!

Martijn

Telefoongids is zo'n achterhaald medium, online geloof ik er nog wel in. Maar ik denk dat als ik dan toch echt meer keuze heb qua aanbieders en reviews over bedrijven elders op het internet. Mijn telefoongids gaat iig regelrecht de oud papier bak in.

jason(marketeer)

Irriterend de reacties die hier geplaatst worden.
Geen één sterk argument en/of goede beredenering.
Wat erg opvalt is dat de mensen alles om hun heen naar zichzelf betrekken.

erik

7 miljoen unieke bezoekers per maand online,
en ja de waarde van dat boek neemt af, nou en ?
dan zeg je toch af…. ben je ook heel goed bezig,
ook millieutechnisch gezien 🙂
en een ander sterk argument: al die ondernemers die nu nog (na 4 à 5 jaar stevige kritiek) investeren , die zijn toch niet achterlijk ? tegenwoordig is alles meetbaar, ook de hoeveelheid reacties/telefoontjes op een advertentie , ook als die in het boek staat. kortom het is absoluut niet een sexy bedrijf, er gaat wel eens wat fout (maar ja ze hebben ook 200000 klanten….) en de fusie met de goudengids leverde ook een stroom aan klachten op, maar dat is inmiddels wel opgelost, MAAR zeker online zijn ze hun geld waard,
maar ja , beslis dat lekker zelf, maar meet dan ook eens heel eerlijk de resultaten van je internet door, want dat is dan wel hot , maar zeker de gemiddelde mkb-er wordt daar leeggetrokken door gladpratende cowboys

Dennis

@Erik: dat boek meerdere keren afgezegd, ook een Nee/Nee sticker op de deur en 3x raden…? Ja hoor, zojuist gewoon weer ontvangen van die oplichtersorganisatie!
En waarom oplichtersorganisatie? Nou ik heb meerdere keren meegemaakt (zelf en bij klanten van mij) dat de verkopers alles bij elkaar liegen. “Nee hoor GG & DTG gaan nog laaaaang niet samen dus u kunt in beide gidsen adverteren!” een half jaar voor de uiteindelijke fusie terwijl dit al lang & breed bekend was. Ook leuk dat ze het webdesign bureau benaderden waar ik eerst werkte en bij geen interesse melden dat ze “een speciaal samenwerkingsverband met Google hadden”. Nog leuker was dat het om Adwords campagnes ging die wij zelf ook opzetten voor klanten – wat ze dus niet eens controleerden – en stug blijven volhouden dat zij toch echt met Google samenwerkten hierin en geen dienst zoals Adwords afnamen….
Doorgaan? Oke, een klant van mij stond voor 1200,= in de goudengids en 3x raden hoeveel bezoekers hij aan zijn website daar in 1 jaar tijd aan had overgehouden. Welgeteld 9 stuks! Wow, 133,- per bezoeker! Dan is het geen enkele moeite meer voor wat voor cowboy dan ook om voor minder geld meer te bereiken…
Persoonlijk verklaar ik MKB-ers voor gek als ze nog bij die club adverteren, voor veel minder geld valt er veel meer te bereiken namelijk!

erik

@ Dennis:
slecht adviserend en liegend personeel is inderdaad wel een
bottleneck voor dit soort , op provisiebasis, werkende bedrijven…..
want daar heeft natuurlijk allemaal mee te maken: het korte termijn succes van de verkoper……..
wat dat betreft heb je denk ik wel gelijk.

Harm

Het is voor mij als als salesmanager onbegrijpelijk hoe dit bedrijf met personeel om gaat. Wanneer je bij dit bedrijf solliciteerd en aangenomen wordt, je een training krijgt waarbij je door een paar doorgedraaide trainers wordt gedrild hoe je kruisverkoop moet toepassen om de ondernemer zoveel mogelijk uit zijn of haar zak te kloppen. In dt bedrijf worden er 250 nieuwe aankomende verkopers aangenomen waarbij ze eingelijk maar een paar verkopers aan willen nemen. Beseft men wel dat er ook diverse mensen zijn die een baan opgeven om bij dit bedrijf vol goede moet willen beginnen!! En in de training te horen krijgen dat zij zo wie zo de eerste maand dat men hier begind geen prive leven hebben, van 8.30 tot 17.30 in de lesbanken dan nog min. 2 uur huiswerk en de volgende dag afgezeken worden dat je er niets van snapt en dat je niet telefoongids waardig bent!! Tevens wordt er verwacht dat je het hele weekend doorleerd. Als je dan meld dat het wat teveel van het goede is…. Wordt er gewoon gezegd dat je partner haar of zijn bek moet houden en dat je nu voor de telefoongids werkt.. Hoezo 40 uur we verwachten van jou veel meer. Als ik voor een online vermelding 1200 euro moet betalen? Kun je veel beter onze vrienden van Google dat geld geven om jou goed vindbaar en een hoge ranking te verkrijgen.
Gr. H

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond