Deel dit artikel
-

Alexander Ribbink naar Prime Technology Ventures

De voormalig operationeel directeur van TomTom, Alexander Ribbink, wordt partner bij het Nederlands-Engelse investeringsbedrijf Prime Technology Ventures.

“Ribbink zal zich bij Prime richten op investeringen in consumentgerichte toepassingen van internet, digitale media en technologiebedrijven die zich op de consumentenmarkt richten”, klinkt de toelichting in een persbericht.

Prime-baas Sake Bosch: “Zijn ervaring om als COO een hypersnel groeiend bedrijf te begeleiden is zeer waardevol voor ondernemers”.

Ribbink vertrok in juni 2008 bij TomTom. Toen waren bedrijven als Apple, Nokia en Google nog geen serieuze bedreiging voor zijn bedrijf.

Prime Technolohy Ventures participeert via drie fondsen in bedrijven in de Benelux, Frankrijk, Finland en Zweden. Daartoe behoren onder meer Ebuddy, Greetz en Layar. Het beleggingsbedrijf beheert 275 miljoen euro geïnvesteerder vermogen.

Ook Tony Blair

Ook de voormalig Britse premier Tony Blair treedt in dienst van een investeringsbedrijf, zij het dat dat er een is van een aanzienlijk groter kaliber dan PTV.

Blair wordt adviseur bij Khosla Ventures, een bedrijf dat investeert in IT en sinds enige tijd ook intensief in – wat heet – Cleantech. Blair gaat zich bemoeien met publieke en politieke beleidszaken rondom dat laatste thema.

Vinod Khosla was een van de oprichters van Sun Microsystems en verdiende als zodanig een vermogen. Hij was investeerder bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en richtte in 2004 zijn eigen fonds op. 

Foto: dyobmit (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Oscar Diele

Gefeliciteerd met deze stap Alexander! Succes met het vinden van de nieuwe groei briljanten!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond