Deel dit artikel
-

News Corporation doet online betaalmodel uit de doeken

News international, van Rupert Murdochs internationale uitgever News Corporation, lanceert twee nieuwe sites voor The Times en The Sunday Times, waar deze tot nu toe samengingen in Timesonline.co.uk. De splitsing is in het kader van een eerder aangekondigd nieuw online betaalmodel.

Voor beide nieuwe sites, die de komende maand nog gratis toegankelijk zijn, wanneer de lezer zich hiervoor aanmeldt, gaat de nieuwsliefhebber in de toekomst betalen. Voor 2 pond per week, of 1 pond per dag, krijgt de bezoeker toegang tot beide sites. Het is niet mogelijk om enkel te betalen voor een van de twee sites. Geregistreerde gebruikers lijken ouder dan 18 te moeten zijn.

De artikelen van beide online titels worden niet geïndexeerd door Google. Alleen de koppen op de homepage zijn zichtbaar voor de ‘spiders’ van de zoekmachine.

Beide sites volgen een nieuwe strategie. The Times zal online minder artikelen plaatsen dan nu het geval is. De artikelen die geplaatst worden zullen meer de diepte ingaan. The Sunday Times richt zich op meer beeld en multimediacontent en toont meer als een tijdschrift.

Rupert Murdoch liet al eerder weten geld te vragen voor álle online nieuwssites die het in beheer heeft. Het betaalmodel voor kranten online is al sinds jaar en dag onderwerp van gesprek. Ook bijvoorbeeld Mecom Group, eigenaar van onder meer Wegener, heeft plannen om nog dit jaar geld te gaan vragen voor lokaal eigen nieuws. De nieuwe digitale strategieën bij uitgeverijen, moeten blijvende verliezen in printadvertenties in de toekomst opheffen.

Uitgever Mediafin, deels eigendom van mediaconcern De Persgroep, kent sinds maandag twee nieuwe sites voor de titels De Tijd en L’Echo. Hier hangt ook een betaalmodel aan vast. Lezers hebben hier beperkte toegang tot de site wanneer ze niet betalen.

Bron foto: picsbycam (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Vincent Heidinga

Moedige stap. Ik ben heel benieuwd hoe dit voor ze uitpakt.

Luchtvaartnieuws

De website Luchtvaartnieuws.nl vraagt eveneens geld om een deel van het nieuws en het gehele nieuwsarchief te kunnen bekijken. Een groeiend deel van de bezoekers blijkt bereidt een relatief kleine bijdrage van 15,95 euro per jaar te betalen. Luchtvaartnieuws.nl heeft ruim 100.000 unieke bezoekers en 4.000.000 pageviews per maand

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond